Obveščamo vas, da se bodo 16. marca 2023 pričele izvajati zapore cest zaradi rekonstrukcije Ptujske ceste v Miklavžu na Dravskem polju.

Obveščamo vas, da se bodo 16. marca 2023 pričele izvajati zapore cest zaradi rekonstrukcije Ptujske ceste v Miklavžu na Dravskem polju.

Zaradi obsega gradbenih del bodo izvedene  naslednje zapore cest:
DELNA ZAPORA Ptujske ceste v naselju Miklavžu, v času od 16.3.2023 do 17.1.2024,
POPOLNE ZAPORE posameznih priključkov občinskih cest na Ptujsko cesto, v času od 16.3.2023 do 17.1.2024.



Predviden potek gradnje in zapore cest:
Gradbena dela se bodo pričela izvajati 16.3.2023 in bodo trajala predvidoma do konca leta. Za varno in neovirano izvedbo del bo potrebna delna zapora vozišča na državni cesti. Promet bo v času izvajanja del potekal izmenično enosmerno s pomočjo semaforjev ali s pomočjo ročnega usmerjanja.

Načrt zapore ceste predvideva vzpostavitev začasnega režima na državni cesti ter na vseh ostalih (občinskih) cestah, ki se priključujejo v območje zapore oz. na cestah po katerih bo potekal urejen obvoz. Zapore občinskih javnih cest bodo izvedene v območjih križišč z državno cesto, obvozi pa bodo urejeni v skladu z načrtom vodenja prometa, po bližnjih in vzporednih ulicah ter preko ostalih ustreznih križišč z državno cesto.

Zapore občinskih cest se bodo izvajale fazno, po odsekih oziroma posameznih križiščih ter v skladu z obsegom napredovanja gradbenih del na državni cesti. Tekom gradnje bodo tako zaprti priključki na Ptujsko cesto naslednjih cest: Ekartova ulica – zahodni del, Ekartova ulica – vzhodni del, Ulica ob gozdu, Brezjanska ulica, Ulica Zlatke Karer, Ulica 19. aprila, Ulica Jožeta Štanteta, Gradišnikova ulica, Ulica Nad gramoznico, povezava Ulice svobode, Ulica svobode, Ulica Kirbiševih, Cesta v Rogozo in ulica Nad izviri.
 
Promet po Ptujski cesti bo, ob polovični zapori ceste, na relaciji Maribor-Ptuj, vedno mogoč in ne bo preusmerjan na občinske ceste. Obvozi bodo potrebni samo znotraj naselja Miklavž zaradi zapiranja posameznih priključkov (križišč) občinskih cest na Ptujsko cesto, v skladu s potrebami in napredovanjem gradbišča.

Hkrati se bosta izvajala po dva odseka gradbišča na trasi Ptujske ceste v naselju. Najprej se bodo dela pričela izvajati za krožiščem pri Šparu v smeri Ptuja, nekaj dni kasneje pa se bodo pričela izvajati dela tudi na odseku od Moto-Nautike (Ptujska cesta 63) v smeri Ptuja.

Prebivalce v območju vpliva gradbišča in vse ostale udeležence v prometu vljudno prosimo za upoštevanje prometne signalizacije ter strpnost in razumevanje v času izvajanja del.

VIR: Občina Miklavž na Dravskem polju