Na včerajšnji proslavi ob občinskem prazniku, rojstnem dnevu Antona Tomaža Linharta, v Linhartovi dvorani Radovljica je župan Ciril Globočnik nagrajencem izročil občinska priznanja.

Na včerajšnji proslavi ob občinskem prazniku, rojstnem dnevu Antona Tomaža Linharta, v Linhartovi dvorani Radovljica je župan Ciril Globočnik nagrajencem izročil občinska priznanja. Praznični večer je bil namenjen našim pomembnim rojakom, tistim, ki so se s svojimi umetniškimi dosežki v preteklosti uveljavili in proslavili na nacionalni ravni, in tistim, ki s svojim ustvarjanjem in delom danes bogatijo življenje v naši lokalni skupnosti in širše. Izstopajo na področjih umetnosti in kulture, vzgoje in izobraževanja, spodbujanja razvoja, prostovoljstva in dobrodelnosti. Župan je ob tem dejal, da je lepo živeti v skupnosti, ki premore toliko sposobnih, talentiranih, požrtvovalnih in uspešnih ljudi. Vsem, ki delujejo v dobro naše skupnosti, se je zahvalil in zbranim čestital za občinski praznik.

V letošnjem letu  smo se na različne načine spominjali treh radovljiških velikih mož: Mateja Bora ob 110-letnici njegovega rojstva in dr. Ceneta Avguština ter Ivana Hribovška ob 100-letnici njunega rojstva. Vsi trije so s svojim delom pomembno vplivali na slovensko kulturo. Njihove pesmi so v včerajšnjem kulturnem sporedu interpretirali Januša Avguštin, Suzana Adžić in Žiga Rozman. Nastopila sta tudi plesalka Kaja Lin Jagodič Avguštin in pianist Marko Stajnko, program pa sta povezovali Katja Stušek in Katja Bevk.

Proslave so se udeležili tudi predstavniki pobratene Občine Svilajnac pod vodstvom predsednika občine Predraga Milanovića in podžupan Občine Ivančice Jan Halbich, ki so ob prazniku obiskali Radovljica.

Prejemniki občinskih priznanj so objavljeni na tej povezavi.

VIR: Občina Radovljica