Združenje za odnose z javnostmi in komuniciranje (PRCA - The Public Relations and Communications Association) je na srečanju v Ljubljani naznanilo začetek svojega najnovejšega poglavja Jugovzhodne Evrope v Sloveniji in sicer pod generalnim predsedovanjem Katje Fašink.

S širitvijo članstva v 83. državo zastavljajo nove korake v globalnem razvoju združenja PRCA, ki s tem nadgrajuje svoj vodilni položaj največjega združenja za odnose z javnostmi na svetu. 

Katja prihaja v to vlogo kot izkušena strateška komunikatorka in avtorica, nagrajena s strani DAVOS WCFA in PRO PR ter nominirana s strani Reuters, Charge in Energy Awards. Trenutno je direktorica za korporativno komuniciranje ELES, sistemskega operaterja prenosnega elektroenergetskega omrežja Republike Slovenije in skupine ELES.

Katja Fašink, glavna komunikacijska direktorica pri sistemskem operaterju prenosnega elektroenergetskega omrežja ELES v Sloveniji in predsednica PRCA Slovenija ter Renna Markson, namestnica generalnega direktorja PRCA (foto: Marko Pigac)


Namestnica generalnega direktorja PRCA Renna Markson je ob tej priložnosti dejala:
"Z veseljem razglašam Katjo Fašink za našo slovensko predsednico. Njena zavezanost sektorju in dvig standardov je pri podpori dejavnosti na področju odnosov z javnostmi in komunikacij neprecenljiva in uporabna. Prisotnost PRCA v tako čudoviti državi z veliko zgodovino je privilegij."

Renna Markson, namestnica generalnega direktorja PRCA in predsednik PRCA za Jugovzhodno Evropo Danijel Koletić (foto: Marko Pigac)


Predsednik PRCA za Jugovzhodno Evropo Danijel Koletić je poudaril:
»Odnosi z javnostmi v Sloveniji so v regiji vodilni po položaju v upravljanju in letnih proračunih za projekte, manjka pa enotnosti. PRCA (Združenje za odnose z javnostmi in komuniciranje) je priložnost za nadgradnjo znanja vseh generacij. Ustanovitev PRCA poglavij predstavlja zgodovinski trenutek za slovenske strokovnjake za odnose z javnostmi, saj gre za prvo mednarodno organizacijo, ki se je tako odločila in uradno razglasila PRCA poglavje v Sloveniji kot novo priložnost za povezovanje. Čeprav je prepoznavnost PRCA in njenih možnosti za pridobivanje novih znanj in izobraževanj velika, njen doprinos presega priložnosti za osebni razvoj. S povezanostjo komunikacijskih strokovnjakov na nacionalni ravni ta korak postavlja Slovenijo in strokovnjake na zemljevid sveta. Največji izziv v tem trenutku je enotnost stroke. Ko je stroka povezana, so njeni strokovnjaki prepoznani. Verjamem, da bodo to prepoznali vsi, ki se v Sloveniji ukvarjajo z odnosi z javnostmi.«

Predsednica PRCA Slovenija Katja Fašink (foto: Marko Pigac)


Predsednica PRCA Slovenija Katja Fašink pa je ob prevzemu predsedovanja dejala:
"Danes ponosno postavljamo Slovenijo na zemljevid pod okriljem najpomembnejšega PR združenja na svetu PRCA. V sodobnih komunikacijsko izjemno napornih časih se moramo pr strokovnjaki hitreje kot kdaj koli prej, prilagajati izzivom medijskih trendov in agendam. Le s strateškim povezovanjem in usmerjenim izobraževanjem bomo lahko sprejeli in izvajali najboljše strategije za solidarno in učinkovito obvladovanje zahtevnih časov, ljudi in odnosov.

Korporativni komunikatorji se bomo v prihodnosti soočali s številnimi izzivi. Obdržati najboljše zaposlene in vlagati v njihovo znanje bo ključnega pomena za ugledno korporativno komuniciranje. Pri PRCA smo ponosni na najboljša strokovna znanja in usposabljanja na svetu. Kot predsednica PRCA Slovenija se bom po svojih najboljših močeh trudila dvigniti standarde v odnosih z javnostmi in komuniciranju, z aktivno osebno pomočjo vsem članom PRCA Slovenija, ki bodo nadalje učinkovito orkestrirali svoje komunikacijske poti in postali nepremagljivi voditelji v svojih panogah.«

Foto: Marko Pigac