Izbokline za kamero spravljajo v nejevoljo tako proizvajalce pametnih telefonov kot tudi uporabnike. Čeprav je to ena izmed redkih lastnosti, po kateri lahko takoj prepoznamo določene modele telefonov, se po vsej verjetnosti nihče ne bi branil, če bi ta izboklina za vedno izginila.

  • LG Innotek je napovedal nov modul kamere, ki bo omogočal od 4- do 9-kratno povečavo.
  • LG trdi, da je velikost senzorja za optično povečavo dovolj majhna, da odstrani izboklino kamere na pametnih telefonih.
  • LG Innotek sodeluje s podjetjem Qualcomm, da bi pospešil uveljavitev senzorja.

Tudi LG je očitno naveličan teh »grdih« izboklin. Napovedal jim je konec s predstavitvijo novega optičnega senzorja.

Če spremljate dogajanje na mobilnem trgu, potem veste, da LG že dobro leto ne izdeluje več pametnih telefonov. Kljub temu pa LG Innotek ostaja glavni dobavitelj modulov mobilnih kamer. Njihov najnovejši projekt je optični senzor, ki se lahko premika med dvema točkama.

LG senzor, poimenovan Optical Telephoto Zoom Camera Module, je opisan kot »mikro komponenta, razvita za pametni telefon z integracijo funkcij teleskopske kamere, ki so bile večinoma uporabljane f profesionalnih kamerah, kot so DSLR ali brezzrcalne kamere«.

Optični zoom/povečava ni nekaj novega. Marsikateri flagship telefon ima to funkcijo, kot na primer Galaxy S22 Ultra. Kaj je drugače? LG-jev senzor ponuja od 4- do 9-kratno povečavo, kar je nekaj običajnega pri klasičnih fotoaparatih, manj pa pri kamerah pametnih telefonov.

Novi optični senzor je nekaj posebnega tudi zaradi velikosti. LG pravi, da so zmanjšali debelino modula, s čimer naj bi rešili problematiko izbokline. Podvig jim je uspel z ustvarjanjem nove zasnove leče in spremembo strukture modula.

Poleg predstavitve novega senzorja je LG naznanil, da so sodelovali s podjetjem Qualcomm pri optimizaciji programske opreme za Snapdragon 8 Gen 2. To je del načrta, ki bo LG-ju pomagal pri hitrejši uveljavitvi senzorja med najbolj priznanimi proizvajalci telefonov.

Optični senzor bodo predstavili na sejmu CES 2023, na katerem naj bi razkrili tudi nove OLED monitorje, ki bi se lahko osveževali z neverjetno frekvenco 240 Hz.

Vir: Računalniške novice