April na pretočno platformo HBO Max prinaša premiero nove serije HBO Original »Simpatizer«, ki sta jo Park Chan-Wook in Robert Downey Jr. ustvarila po romanu avtorja Viet Thanh Nguyena, nagrajenem s Pulitzerjevo nagrado.

April na pretočno platformo HBO Max prinaša premiero nove serije HBO Original »Simpatizer«, ki sta jo Park Chan-Wook in Robert Downey Jr. ustvarila po romanu avtorja Viet Thanh Nguyena, nagrajenem s Pulitzerjevo nagrado. Na voljo bodo tudi nova sezona z emmyjem nagrajene serije HBO Original »Tu smo«, dokumentarni film Discovery »Molk med snemanjem: temna stran otroške televizije«, film WB »Barva škrlata«, kot tudi druga sezona dokumentarne serije HBO Original »Prekletnik: življenje in zločini Roberta Dursta«.

SIMPATIZER (The Sympathizer)
HBO MAX premiera: 15. aprila
HBO premiera: 15. aprila ob 20. uri
2024 | vohunski triler | HBO Original | serija
Nova serija HBO Original spremlja komunističnega vohuna francosko-vietnamskega porekla v zadnjih dneh vietnamske vojne in njegovo preganjanje v ZDA. V seriji igrajo Robert Downey Jr., Scott Ly, Hoa Xuande, Fred Nguyen Khan, Tom Dang, Toan Le, Ky Duyen.

TU SMO IV (We're Here)
HBO MAX premiera: 27. aprila
2024 | serija | HBO Original  | 4. sezona
Potem ko so tri sezone usmerjali z emmyjem nagrajeno serijo »Tu smo«, kraljice preobleke Bob, Eureka O'Hara in Shangela v četrti sezoni predajajo baklo – ali krono – Sashi Velour, Priyanki, Jaidi Essence Hall in Latrice Royale. S poglobljenim pogledom na krajevno politiko in udeležence, zakonodajo proti pravicam skupnosti LGBTQ+ in opozicijo ter njihov učinek, nove kraljice s svojimi nastopi še naprej širijo ljubezen in povezanost po ameriških mestecih. V šestih epizodah rekrutirajo raznoliko skupino prebivalcev iz mest v Tennesseeju in Oklahomi kot svoje »drag hčere«. Pomagajo jim premagati težave in negotovost, da izrazijo svoj pristni jaz pred svojo družino, prijatelji in skupnostjo v prisrčnih in osupljivih predstavah, ki slavijo ljubezen, individualnost in sprejemanje samega sebe.

MOLK MED SNEMANJEM: TEMNA STRAN OTROŠKIH ODDAJ (Quiet On Set: The Dark Side Of Kids TV)
HBO MAX premiera: 5. aprila
ID premiera: 7. aprila ob 21. uri
2023 | dokumentarni | Discovery
V devetdesetih letih je voditelj Dan Schneider na otroško televizijo prinesel smeh in mentorstvo. V zakulisju pa so se pisateljice soočale s seksističnim okoljem.

BARVA ŠKRLATA (The Color Purple)
HBO MAX premiera: 12. aprila
HBO premiera: 14. aprila ob 20. uri
2023 | drama, muzikal | film
Warner Bros. Pictures vas vabi, da doživite izjemno sestrstvo treh žensk, ki si delijo nezlomljivo vez v filmu »Barva škrlata«. Film, ki poda drzen novi pogled na priljubljeno klasiko, je režiral Blitz Bazawule (»Black Is King«, »The Burial of Kojo«), producirali pa so ga Oprah Winfrey, Steven Spielberg, Scott Sanders in Quincy Jones.

MALI ŠEF: DRUŽINSKI POSLI (The Boss Baby: Family Business)
HBO MAX premiera: 5. aprila
HBO premiera: 7. aprila ob 20. uri
2021 | animirana komedija | film
Minilo je 30 let in brata Templeton sta odrasla in se ločila. Toda nova mala šefinja ju bo spet združila, da ji pomagata razkriti zloveščo zaroto. Ali se bosta Tim in Ted ponovno povezala v dobro misije?
 
METALOKALIPSA: VOJSKA ZVEZDE USODE (Metalocalypse: Army Of The Doomstar)
HBO MAX premiera: 6. aprila
2023 | animirani | Adult Swim
Po junaški rešitvi Tokija Wartootha se frontman skupine »Dethklok« Nathan Explosion travmatiziran znajde v surovem profesionalnem in romantičnem vrtincu, medtem ko je zadolžen za uresničitev prerokbe in soočen z ultimativnim glasbenim izzivom: napisati mora »pesem odrešitve« in rešiti svet. Ali lahko Nathan Explosion seže dlje od svojega ranjenega ega, da bi rešil svojo skupino, ustavil metalapokalipso in se končno sooči z največjim zlom, Salacio?
 
ALEX EDELMAN: SAMO ZA NAS (Alex Edelman: Just For Us)
HBO MAX premiera: 7. aprila
2024 | special | HBO Original
Komik Alex Edelman po podaljšani seriji priznanih nastopov na Broadwayu v povsem novi, posebni oddaji prinaša svojo predstavo tudi na program HBO. Po nizu antisemitskih groženj, uperjenih zoper njegove dejavnosti na spletu, Edelman sklene iti naravnost do vira – natančneje v Queens, kjer se prikrito udeleži srečanja belih nacionalistov in sooči z ljudmi za kulisami. Kar se zgodi po tistem, je osnova šokantno aktualnih, skrajno zabavnih in le zmerno izzivalnih zgodb, ki sestavljajo 90-minutno turnejo. Pred občinstvom v newyorškem gledališču Hudson v živo posnet nastop Alexa Edelmana prikazuje komikove inteligentne in nepopisno zabavne zgodbe, katerih pripoved bo očarala občinstvo in ostala v spominu še dolgo po tistem, ko zastor pade.

PREKLETNIK: ŽIVLJENJE IN ZLOČINI ROBERTA DURSTA II (The Jinx: The Life And Deaths Of Robert Durst)
HBO MAX premiera: 22. aprila
HBO premiera: 23. aprila ob 20. uri
2024 | dokumentarna serija | HBO Original  | 2. sezona
Dokumentarna serija razkriva dolgo zakopane informacije o vrsti nerešenih zločinov in človeku, ki je osumljen zanje – Robertu Durstu, potomcu newyorške milijarderske družine Durst – in je bila posneta z njegovim polnim sodelovanjem.

VELMA (Velma)
HBO MAX premiera: 25. aprila
2024 | animirani | Max Original  | 2. sezona
Razigrana reinterpretacija franšize Scooby-Doo, ki jo vodi emmyjeva nominiranka, izvršna producentka Mindy Kaling, se osredotoča na izvor Mystery Inc. in najstniške podvige vsem priljubljene skupine mladih radovednežev – kot jih vidi skozi oči ljubljene detektivke z očali Velme Dinkley (glas posodila Kaling). Potem ko serija skrivnostnih napadalcev začne strašiti po Crystal Coveu, Velma postane glavna mestna preiskovalka skupaj z lokalno ljubljenko Daphne Blake (Constance Wu), najboljšim prijateljem in knjižnim moljem Norvillom Rogersom (Sam Richardson) in premožnim dedičem podjetja za moške modne dodatke Fredom Jonesom (Glenn Howerton). Toda ko se trupla začnejo kopičiti, morajo Velma in njeni prijatelji preseči svoje razlike, če hočejo ujeti morilce in preživeti srednjo šolo.

REŽIM (The Regime)
HBO MAX: nova nadaljevanja ob ponedeljkih
2024 | drama | HBO Original  | mini serija
Temačno komična serija s šestimi epizodami pripoveduje zgodbo o življenju znotraj obzidja sodobnega avtoritarnega režima, ki se začne razpadati. Potem ko nekaj časa ni zapustila palače, postaja kanclerka Elena Vernham (Kate Winslet) vse bolj paranoična in nestabilna, ko se obrne na nestabilnega vojaka Herberta Zubaka (Matthias Schoenaerts) kot malo verjetnega zaupnika. Ker Zubakov vpliv na kanclerko še naprej raste, Elenini poskusi, da bi razširila svojo moč, sčasoma povzročijo razpad palače in države okoli nje.

DEKLETA NA AVTOBUSU (The Girls on the Bus)
HBO MAX: nova nadaljevanja ob četrtkih
2022 | komedija | Max Original  | serija
Komična karakterna drama »Dekleta na avtobusu«, navdahnjena s poglavjem iz uspešnice »Chasing Hillary« nekdanje dopisnice New York Timesa Amy Chozick, sledi štirim novinarkam, ki spremljajo pomanjkljive predsedniške kandidate na turneji, medtem ko iščejo prijateljstva, ljubezen in škandal na poti. Serija se bo osredotočila na življenja in odnose teh novinark.

VIR: WBD