Na Dnevih slovenskega turizma, ki jih je Nova Gorica gostila 13. in 14. novembra 2023, je Turistična zveza Slovenije podelila priznanja natečaja Moja dežela - lepa in gostoljubna 2023. Poleg mest, vaških jeder, zdraviliških krajev, kampov in izletniških točk, ocenjujejo tudi prodajna mesta Petrola.

Na Dnevih slovenskega turizma, ki jih je Nova Gorica gostila 13. in 14. novembra 2023, je Turistična zveza Slovenije podelila priznanja natečaja Moja dežela - lepa in gostoljubna 2023. Poleg mest, vaških jeder, zdraviliških krajev, kampov in izletniških točk, ocenjujejo tudi prodajna mesta Petrola. Naziv najlepšega in najgostoljubnejšega je prejelo prodajno mesto Ivančna Gorica. Med finalisti so še bila PM Muta, PM Šentjur in PM Žiri. 


PM Ivančna Gorica

Prodajno mesto Ivančna Gorica je bilo zgrajeno leta 2001. Locirano je v osrednji Sloveniji, na »križišču« pomembnih povezav, še iz preteklosti, saj so v bližnji okolici in tudi na mestu, kjer prodajno mesto stoji, bogata arheološka najdišča. Prodajno mesto ima, poleg turistov in tranzitnih gostov, močno zaledje v domačih kupcih, saj s svojo bogato ponudbo zagotavlja dobro oskrbo kupcev tako z energenti, trgovskim blagom kot tudi z raznoraznimi storitvami. Leta 2020 je bilo prodajno mesto celovito prenovljeno, stranke so se razveselile Fresh kotička, sodobnega bara in prenovljene avtopralnice. Za dobro počutje obiskovalcev in stalno urejenost skrbi kolektiv zaposlenih, ki jih vodi Matej Gliha. »Vsem našim rednih strankah, pa tudi tistim, ki se pri nas oglasijo samo občasno, vedno radi priskočimo na pomoč in poskrbimo, da se pri nas počutijo dobrodošle. Da smo prejeli tako laskavi naziv, nam daje potrditev, da smo na pravi poti in nam predstavlja tudi izziv za v bodoče. Zato vabljeni na naše prodajno mesto, da se prepričate v našo gostoljubnost.«


PM Muta

V majhnem kraju Muta stoji prijetno Petrolovo prodajno mesto, kjer so zaposleni vedno nasmejani in prijazni. PM Muta je bilo zgrajeno leta 1984, obiskujejo pa ga predvsem domačini in stranke iz Avstrije, saj je v bližini slovensko - avstrijska meja. Na prodajno mesto zaidejo tudi stranke, ki si na poti med Mariborom in Dravogradom rade privoščijo kavo Na poti in s Q Max gorivi oskrbijo svoja vozila. Prodajno mesto je pomembno tudi za kmetovalce iz okoliških krajev, saj na tem prodajnem mestu dobijo vse, kar potrebujejo za njihov vsakdan. Okoliški prebivalci pravijo, da prodajno mesto odlikujejo domačnost in gostoljubnost.     


PM Šentjur

Prodajno mesto v Šentjurju ponuja več kot le gorivo. Poleg kakovostnih goriv imajo tudi prijeten kotiček za vse ljubitelje kave Na poti, kjer si stranke lahko privoščijo okusen požirek kave ter raznoliko ponudbo sendvičev Na poti za hiter in okusen prigrizek med potjo. S kombinacijo energijsko bogatih goriv ter možnosti osvežitve in okusnih prigrizkov, to prodajno mesto zagotavlja prijetno izkušnjo za vsakega voznika na poti. Poleg tega pa je prodajno mesto opremljeno še z barom, kjer si lahko stranke med potjo osvežijo in napolnijo z energijo. S kombinacijo kakovostnih goriv, dodatnih storitev ter prijetnega okolja bara predstavlja to prodajno mesto funkcionalni postanek na poti za vse potrebe voznikov.    


PM Žiri

Prodajno mesto Žiri na tej lokaciji stranke sprejema že od leta 2009. Leži ob Poljanski Sori, v njeni neposredni bližini pa je tudi ena največjih cerkva na slovenskem. Za dobro počutje strank skrbi pet redno zaposlenih in ena študentka. Stranke so pretežno domačini, s katerimi so v dobrih odnosih. Ob koncih tedna, zlasti ob lepšemu vremenu, jih obišče veliko motoristov, kolesarjev in tujih gostov. Redne stranke najpogosteje posegajo po Q Max gorivih, tudi po t.i. gorivu za kmetijstvo, saj je veliko strank, ki se ukvarjajo s kmetijstvom, gozdarstvom, podjetništvom ...

VIR: Petrol