V Kulturnem domu Nova Gorica začenjamo novo filmsko sezono. Novitete in filmi, ki so zaznamovali festivalska platna v preteklih letih, bodo kot doslej zbrani v abonmajskem programu Filmsko gledališče, v programu za otroke in mlade Filmskem vrtiljaku in v številnih drugih ciklih oz. zaokroženi programski ponudbi.

Spoštovani!

V Kulturnem domu Nova Gorica začenjamo novo filmsko sezono. Novitete in filmi, ki so zaznamovali festivalska platna v preteklih letih, bodo kot doslej zbrani v abonmajskem programu Filmsko gledališče, v programu za otroke in mlade Filmskem vrtiljaku in v številnih drugih ciklih oz. zaokroženi programski ponudbi. Na svoj račun pa bodo večkrat prišli tudi ljubitelji hollywoodske produkcije in blockbusterjev.
 
V prvi teden nove sezone vstopamo za naslednjimi filmi:

  • Petek, 8. 9. 2023
Ob 17.30: PREPROSTO SUPER, r. Rasmus A. Sivertsen (Norveška, 2023, sinh), 7+
Filmski vrtiljak

Ob 20.15: BARBIE, r. Greta Gerwig (ZDA, VB, 2023), 13+  
Kino

  • Sobota, 9. 9. 2023

Ob 18.00: BARBIE, r. Greta Gerwig (ZDA, VB, 2023), 13+  
Kino

Ob 20.15: BARBIE, r. Greta Gerwig (ZDA, VB, 2023), 13+  RAZPRODANO
Kino



O posameznih filmih:

  • Preprosto super (Just Super, Norveška, 2023, 76 min., sinh), 7+
 
Režiser: Rasmus A. Sivertsen
Scenarij: Kamilla Krogsveen
Igrajo: Hennika Eggum Huuse, Todd Monrad Vistven, Johannes Kjærnes, Tobias Santelmann, Kari Simonsen, Henriette Marø, Line Verndal, Atle Antonsen, Desta Marie Beeder, Charlotte Frogner
Distribucija: FIVIA – Vojnik
Žanr: Animirani – družinski film
 
Zgodba
Življenje 11-letne Hedvike se postavi na glavo, ko dobi priložnost, da prevzame očetovo vlogo mestnega superjunaka. Obstaja pa le ena težava – Hedvika nima nikakršnih predpogojev za superjunakinjo. Je lenobna in malce okrogla, predvsem pa jo bolj kot vloga fit superjunakinje zanimajo računalniške igrice. Kmalu ugotovi, da se bo morala obrniti na svojega atletskega nečaka Adriana in že malce pozabljivo babico. Bo Hedvika vseeno našla svoje supermoči in izpolnila družinsko zapuščino brez očetove vednosti?


  • Barbie (Barbie, ZDA, VB, 2023, 114 min.), 13+
 
Režija: Greta Gerwig
Scenarij: Noah Baumach, Greta Gerwig
Igrajo: Margot Robbie, Ryan Gosling, Emma Mackey, Helen Mirren, Dua Lipa, America Ferrera, Kate McKinnon, Michael Cera, Ariana Greenblatt, Issa Rae, Will Farrell, Rhea Perlman, Ana Cruz Kayne, Hari Nef, Ncuti Gatwa, Ritu Arya
Distribucija: Blitz Film & Video Distribution
Žanr: fantazijska komedija
 
Zgodba
Barbie in Ken uživata v najlepših trenutkih svojega življenja v barvitem in videti popolnem svetu Barbie svetu. V Barbie svetu je Barbie vse kar si želi biti: sodnica, igralka, Nobelova nagrajenka, predsednica … in seveda v tem ni nič manj kot popolna. Medtem ko Ken je le to, kar je – Ken. Vendar, ko dobita priložnost, da obiščeta pravi resnični človeški svet, kmalu odkrijeta, da je na Zemlji ravno obratno. Spoznata radosti in nevarnosti življenja med ljudmi.


VIR: KDNG