Sinoči je imel Danijel Koletić priložnost srečati predsednico Mednarodnega združenja za odnose z javnostmi (IPRA), Natašo Pavlović Bujas, in generalnega sekretarja Philipa Shepparda v Zagrebu, da bi skupaj razpravljali o krepitvi položaja industrije odnosov z javnostmi.

Sinoči je imel Danijel Koletić priložnost srečati predsednico Mednarodnega združenja za odnose z javnostmi (IPRA), Natašo Pavlović Bujas, in generalnega sekretarja Philipa Shepparda v Zagrebu, da bi skupaj razpravljali o krepitvi položaja industrije odnosov z javnostmi. Mednarodno združenje za odnose z javnostmi (IPRA) je vodilna svetovna organizacija, ki združuje člane te industrije in sodeluje pri različnih projektih z Združenimi narodi. IPRA je bila med prvimi, ki je pregledala zeleno gospodarstvo in prehod na trajnostne prakse.

IPRA je včeraj sprejela, da bo podprla njegovo pobudo "Rimska deklaracija o odgovornosti za zeleno komuniciranje" in bo imenovala enega člana v odbor, ki pripravlja to deklaracijo. Odbor vodi Richard Linning, predsednik Svetovnega inštituta za inovacije in upravljanje sprememb (WICMI) ter nekdanji predsednik IPRA. Člani odbora so Mary Beth West, APR, FPRCA, višja strateginja pri Fletcher Marketing PR, dr. Ajit Pathak, nacionalni predsednik Društva za odnose z javnostmi Indije, in Sergio Vazzoler, nacionalni koordinator za odgovorno komuniciranje pri FERPI.

Pobudo podpira FERPI - Federazione Relazioni Pubbliche Italiana, ki bo registrirala deklaracijo v Rimu 20. februarja kot del PR Roman Foruma "Zelene komunikacije, zelena odgovornost, ESG, trajnostna dediščina". Le skupaj lahko industrija odnosov z javnostmi, ki ne le ustvarja smernice, projekte in ideje, ampak tudi nenehno nudi podporo strankam iz javnega, zasebnega in nevladnega sektorja, skrbi za zeleno komuniciranje in skupno odgovornost v skladu s Pariškim sporazumom in cilji trajnostnega razvoja, okrepi zavedanje o pomembnosti in nenehni odgovornosti do sobivanja posameznikov in vseh deležnikov na planetu Zemlja, kjer ustvarjamo in delujemo.

Torta Frankopan – navdih modre krvi

Ne zapustite Crikvenice, ne da bi poskusili znamenito torto Frankopan, ki je ne najdete nikjer drugje. Pripravljajo jo v kavarni hotela International v središču mesta po receptu iz kuharske knjige iz 17. stoletja. Torta je na seznamu avtohtonih jedi Crikvenice, njen bogat okus pa nas spominja, da je poimenovana po slavni plemiški družini Frankopan. Praženi mandlji, rozine in cimet so le nekateri izmed sestavin te baročne poslastice. Odkrijte ostale sami – zagotovo boste uživali v kosu te torte med sproščanjem na čudoviti morski terasi.
Upravni odbor PRO PR konference
Prva članica Odbora za upravljanje implementacije nagrad PRO PR Globe Communication Achievement Awards je Jacqueline Purcell.

Jacqueline Purcell je članica upravnega odbora IPRA in predsednica oddelka za Združeno kraljestvo in Irsko, sodnica za nagrade Golden World Awards, mednarodna svetovalka za vodenje in specialistka za oblikovanje učnih načrtov ter izvršna direktorica podjetja Jasper Alliance London.Jacqueline Purcell je osrednja govorka, večkrat nagrajena izjemno zmogljiva vzgojiteljica, specialistka trenerka in avtorica, ki gradi kapacitete za samozavest vodstva, spremembo vedenja in razvoj organizacije. Predana je listini Commonwealtha, ciljem trajnostnega razvoja Združenih narodov in Pariškemu sporazumu o podnebnih spremembah. Je licencirana inštruktorica ter svetovalka z mednarodnimi izkušnjami pri delu z voditelji držav in agencijami Združenih narodov na svetovnih projektih v različnih sektorjih.

Za ustanovitev prve javne akademije za govorništvo Toastmasters International v Iraku je leta 2015 prejela nagrado British Expertise za izjemno mednarodno vodstvo, leta 2021 pa je za isti projekt prejela nagrado IPRA Golden World Awards. Kot izkušena govornica in predsednica Grosvenor Square Speakers v Londonu je to skupino vodila k prvi osvojitvi nagrade Presidents' Distinguished Award v njihovi 31-letni zgodovini.

VIR: Apriori World