Gledalce vabimo k ogledu mednarodnega dobrodelnega koncerta Rešimo Ukrajino – Zaustavimo vojno.

Na TV SLO 2 ga bodo lahko spremljali v nedeljo, 27. 3., ob 20.10. Glasbenikom iz vsega sveta se pridružuje tudi Vlado Kreslin s Simfoničnim orkestrom RTV SLO.

Služba za komuniciranje RTV Slovenija
25. marec 2022 ob 13:02
Ljubljana - RTV SLO
Ukrajina je že mesec dni tarča napada, v katerem trpijo civilisti. Ves ta čas se prebivalci in ukrajinska vojska pogumno upirajo agresiji.

V nedeljo, 27. marca, bomo tudi na Televiziji Slovenija ob 20.10 predvajali posnetek mednarodnega dobrodelnega koncerta, ki se bo sicer začel ob 17.30 po srednjeevropskem času. Produkcijo je prevzela poljska javna radiotelevizija v sodelovanju z ukrajinsko javno radiotelevizijo, koncert bo potekal v Varšavi. V okviru dogodka bo k ustavitvi vojne pozval tudi slovenski glasbenik Vlado Kreslin.

0 seconds of 0 secondsVolume 100%

 

Napovednik: Rešimo Ukrajino – Zaustavimo vojno, mednarodni dobrodelni koncert
Glasbeniki, umetniki, aktivisti civilne družbe, mnenjski voditelji, igralci, športniki in prostovoljci z vsega sveta bodo med dvournim televizijskim dogodkom podprli Ukrajino, opozarjali na nesmiselnost vojne in pozivali k miru. Med povabljenimi, ki bodo nagovorili večmilijonsko občinstvo, bodo tudi svetovno znane skupine in izvajalci, kot so Imagine Dragons, Nothing But Thieves, Fatboy Slim, Craig David, Brainstorm, zmagovalca Pesmi Evrovizije Salvador Sobral in Netta ter drugi. Sodelovali bodo tudi ukrajinski umetniki: Dakha Brakha, Ruslana, THE HARDKISS, Jamala, Go_A, MONATIK, Alyona Alyona in drugi.

Dobrodelno prireditev bodo predvajali v več kot 20 državah Evrope in sveta in na različnih digitalnih platformah, dogodek se bo javno predvajal na trgih večjih svetovnih mest. S posebnim sporočilom in glasbenim nastopom bo svetovno občinstvo nagovoril tudi Vlado Kreslin, v sodelovanju s Simfoničnim orkestrom RTV Slovenija bo Ukrajino podprl s pesmijo »Pustite nam ta svet«.

Med, pred in po dogodku se bodo zbirala humanitarna sredstva z Ukrajino, ki jih lahko nakažete na spodnji naslov:

EUR
BENEFICIARY: Ministry of Social Policy of Ukraine
IBAN DE85500000000050002137
PURPOSE OF PAYMENT: for ac 32302338301027
BENEFICIARY BANK NAME: DEUTSCHE BUNDESBANK, Frankfurt
BENEFICIARY BANK BIC: MARKDEFF
BENEFICIARY BANK ADDRESS: Wilhelm-Epstein-Strasse 14, 60431 Frankfurt Am Main, Germany