Slovenski športniki in športnice so na šesti tekmovalni dan v Oranu poskrbeli, da smo poslušali slovensko himno hkrati pa se veselili tako srebrnega kot bronastega odličja.


Judoist Vito Dragić je junak šestega tekmovalnega dne v Alžiriji. Športnik je kot zadnji tekmovalec plus kategorije v judu pometel s celotno konkurenco ter v finalnem obračunu z domačinom osvojil svojo prvo zlato kolajno na Sredozemskih igrah.

Plavalka Neža Klančar je po odličnem dopoldanskem začetku brez težav zaplavala v večerni finale, kjer je osvojila srebrno kolajno na 50m prsno. Kot prva pa nam je jutro polepšala strelka Živa Dvoršak, ki je s tretjim mestom v disciplini 10m zračna puška v strelsko ekipo pripeljala že drugo kolajno na teh igrah. Slovensko stanje na strani kolajn ob koncu šestega dne se lesketa v obliki številke 9 (2 zlati, 2 srebrni in 5 bronastih).

Danes smo med drugim spremljali tekmovanja v košarki 3x3, kjer so si dekleta priigrala zmago proti Grčiji in poraz proti Turčiji, fante pa danes zvečer čaka prva tekma proti Portugalski. Poleg Žive Dvoršak je danes v disciplini 10m zračna puška nastopila tudi Klavdija Jerovšek, ki se je prav tako uvrstila v finale in tekmovanje zaključila na 6. mestu. Njun ekipni kolega Jože Čeper pa je v disciplini 10m zračna pištola na 10m osvojil končno 6. mesto.

V večernih urah so na atletski stadion ponovno stopile naše športnice. Neja Filipič je v disciplini daljina osvojila končno 4. mesto, Agata Zupin pa v finalu na 400m z ovirami ni nastopila saj se je pred nastopom slabše počutila. Razlog pa ni koronavirus temveč težave s slabostjo, ki naj bi se začele že pred včerajšnjimi kvalifikacijami.

Jutri je pred nami že sedmi tekmovalni dan in počasi se približujemo zadnjemu delu iger. Na sporedu bodo mešane dvojice v strelstvu, jadranje, plavanje, košarka 3x3, atletika in prvi nastopi v dvigovanju uteži.

Situacija s koronavirusom pa se umirja, saj nismo zaznali nobenih novih pozitivnih primerov v reprezentanci. Danes so že vsi bližnji stiki prvotno okužene športnice že negativni kar pomeni, da bodo v primeru jutrišnjega negativnega testa že izpuščeni iz izolacije. Zaradi varnostnih ukrepov ostajajo v izolaciji rokometaši, vsi pa se bodo na pot proti Sloveniji odpravili po koncu iger.

PR: OKS