v ponedeljek, 26. februarja, ob 20. uri vas v sklopu festivala Fabula vljudno vabimo na predfestivalski dogodek Fabula pred Fabulo. Dogodek bo v Klubu Cankarjevega doma, osrednji gost pa eden izmed najpomembnejših romunskih pisateljev in nominiranec za Nobelovo nagrado Mircea Cărtărescu.

Spoštovani,

v ponedeljek, 26. februarja, ob 20. uri vas v sklopu festivala Fabula vljudno vabimo na predfestivalski dogodek Fabula pred Fabulo. Dogodek bo v Klubu Cankarjevega doma, osrednji gost pa eden izmed najpomembnejših romunskih pisateljev in nominiranec za Nobelovo nagrado Mircea Cărtărescu. Z avtorjem, ki se bo dogodka udeležil preko spletnega prenosa, se bo o njegovi knjigi Lepe tujke, ki je pri Beletrini izšla lani, pogovarjala pesnica in pisateljica Lidija Dimkovska. Pogovor bo potekal v romunščini, tolmačila pa ga bo Cristina Stoianova.

Mircea Cărtărescu je prejemnik številnih literarnih nagrad, med drugim tudi nagrade Vilenica, že večkrat pa je bil nominiran tudi za Nobelovo nagrado za književnost. Knjiga Lepe tujke se poigrava z avtofikcijo, saj v njej spremljamo pisatelja in njegove dogodivščine. Kot zapiše v uvodu, zgodbe »temeljijo na resničnih dogodkih in osebah, je pa v njih dosti več fikcije, kot se zdi na prvi pogled«. (Foto: HF1 Leonhard Hilzensauer)

Prosimo, da svojo udeležbo potrdite do petka, 23. februarja, na naslov hana.soucekmartinc@kreativnabaza.si. Vljudno vabljeni!

VIR: Kreativna baza