Muzej premogovništva Slovenije, ki vabi v globine in skrivnostne rove Šaleške doline, se bo v petek, 17. februarja 2023, predstavil na sejmu turizma, kampinga in karavaninga Alpe-Adria.

(Velenje, 9. februarja 2023) –  Obiskovalci bodo lahko spoznali 5-zvezdični doživetji, rudarsko šego Skok čez kožo, s katero novinci vstopajo v rudarski poklic in maskoto krtka Ligija.
 
Sejem Alpe-Adria, ki bo potekal na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani, bo odlična priložnost, da obiskovalci bolje spoznajo edini podzemni muzej v Sloveniji, Muzej premogovništva Slovenije v Velenju. Muzej bo v petek, 17. februarja 2023, predstavil 5-zvezdični doživetji Velenje Underground in Skrivnosti potopljenih vasi. Edinstveno večerno kulinarično doživetje si lahko privoščite že za dan zaljubljenih (14. februarja) ali ob dnevu žena (10. marca). Nepozabno izkušnjo pa ponuja produkt Skrivnosti potopljenih vasi, ki razkriva povezanost domačinov z velenjskim lignitom. Potomcu rudarjev, ki so z odkopavanjem lignita na eni od najdebelejših plasti premoga na svetu spremenili pokrajino svojega bivanja, obiskovalci pomagajo najti dragocen predmet pod gladino jezera, simbol velenjskih rudarjev. Sejemsko dogajanje bosta popestrila prikaz Skoka čez kožo, slavnostni sprejem v rudarski stan, ki ga novinci doživijo na slovenski rudarski praznik 3. julija, ter simpatična maskota Premogovnika Velenje in Muzeja premogovništva Slovenije krtek Ligi.
 
Spust z najstarejšim obratujočim dvigalom v Sloveniji, sprehod po najdebelejšem sloju premoga na svetu, rudarska malica v najgloblje ležeči jedilnici 160 metrov pod površjem ter edinstvena doživetja, je le nekaj razlogov za obisk Muzeja. Pričakujejo vas od torka do sobote med 9.00 in 16.30. Za ogled je potrebna predhodna najava na 031 752 418. Več informacij na spletni povezavi http://muzej.rlv.si/si/.
 
Foto: arhiv PV
 
SR(E)ČNO!
 
VIR: Služba za odnose z javnostmi Skupine Premogovnik Velenje