napovednik dogodkov v muzeju MAO


JAVNO POVABILO Iščemo kuratorske predloge za Milanski teden oblikovanja 2025Rok za prijave: 2. sep 2024
Projektni proračun: do 70.000 EUR
Nagradni sklad: 7.500 EUR

Z namenom priprave nacionalne predstavitve sodobnega slovenskega oblikovanja in sorodne ustvarjalne produkcije v Centru za kreativnost objavljamo povabilo k oddaji predlogov za izbor kuratorskega, oblikovalskega in izvedbenega predloga za predstavitev na Milanskem tednu oblikovanja 2025, ki bo potekal predvidoma od 8. do 13. aprila 2024.

Cilj povabila je izbor projekta in projektne skupine, ki bo v tesnem sodelovanju z organizatorji zasnovala koncept kurirane nacionalne predstavitve, identificirala in opravila strokovni izbor slovenskih ustvarjalcev in projektov, produktov ali storitev ter zasnovala in izvedla sistem razstavne konstrukcije za predstavitev sodobnega slovenskega oblikovanja in ustvarjalne produkcije na Milanskem tednu oblikovanja v letu 2025 ter drugih izbranih mednarodnih prireditvah in prizoriščih.

K oddaji predlogov so vabljeni individualni avtorji ali interdisciplinarne skupine kustosov, oblikovalcev (na industrijskem, produktnem, storitvenem, grafičnem, modnem in drugih področjih), arhitektov, umetnikov, raziskovalcev in ustvarjalcev drugih strok, aktivnih na kreativnih področjih.

Izbrani prijavitelji bodo prejeli finančno nadomestilo oziroma nagrade:1. nagrada → 5.000 EUR (zmagovalni projekt, prijavitelj oz. skupina, ki je izbrana za realizacijo). 2.  nagrada →  1.500 EUR• 3. nagrada →  1.000 EUR• Častna omemba Več >>

JAVNO POVABILO Javni poziv za vpis v skupnost ustvarjalcev CzK
Zainteresirane ustvarjalce vabimo k oddaji vloge za vpis v skupnost CzK, ki bo v prenovljeni obliki povezovala ustvarjalce z različnimi zainteresiranimi deležniki iz podjetij, organizacij, institucij in drugih sektorjev.

V sklopu najave Javnega poziva Vavčer za raziskovanje in razvoj ter oblikovanje, ki ga bo objavil Direktorat za lesarstvo (Ministrstvo za gospodarstvo, turizem in šport), bodo prijavitelji izbirali storitve oblikovalcev s seznama skupnosti ustvarjalcev CzK.

Zakaj se vpisati v skupnost ustvarjalcev CzK?Vidnost in prepoznavnost doma in v tujini: Ustvarjalci, ki so vpisani v spletno skupnost CzK, dobijo večjo vidnost in prepoznavnost tako doma kot v tujini. To lahko pripomore k njihovemu uspehu in boljšim priložnostim za sodelovanje, prodajo njihovih del ali pridobivanje naročil. Center za kreativnost predstavlja in posreduje povezavo na skupnost ustvarjalcev domačim in tujim interesentom.Platforma in povezave: Skupnost ustvarjalcev deluje kot spletno predstavitveno mesto, ki med seboj povezuje ustvarjalce, in sicer z različnimi deležniki, kot so podjetja, organizacije, institucije in javni sektor. To omogoča izmenjavo idej, sodelovanje pri projektih in dostop do novih tržnih priložnosti.Podpora in viri: Skupnost ustvarjalcev zagotavlja podporo in dostop do različnih virov, kot so tržna poslovna sodelovanja ter tudi morebitna finančna sredstva v okviru javnih pozivov in javnih razpisov. To lahko ustvarjalcem pomaga pri razvoju njihovih talentov, spretnosti in projektov.Več >>DOGODKI
RAZSTAVA GRAD | koncepti, predmeti, prostori13. jun–27. okt 2024 | MAO
Eklektičen, a s svojevrstno notranjo logiko prežet nabor dokumentacije in predmetov, povezanih s prostorom in snovnostjo gradu Fužine. Na razstavi so predstavljeni tudi izdelki CzK, nastali v sklopu Distributed Design – Crafting Futures, Design Dining in BIO.

Več >>
SEJEM IN KONFERENCA Eureka 202429.–30. okt 2024 | Pordenone, Italija

Namen dogodka je promocija kulturnih in kreativnih industrij ter spodbujanje ustvarjanja poslovnih priložnosti med njimi in podjetji tradicionalnega sektorja. Sejem bo 100 kulturnim in kreativnim industrijam ponudil prostor za razstavljanje dela.

Več >>PRILOŽNOSTI
ODPRTI POZIV UNI.MINDS 2024Rok za prijave: 30. jun 2024

Organizatorji festivala vabijo podjetnike, raziskovalce, znanstvenike, študente in druge zainteresirane, da oddajo svoje inovativne predloge za reševanje izzivov, ki so jih zastavila izbrana slovenska podjetja HIDRIA Koper d.d., MARLES HIŠE MARIBOR d.o.o. in OLJARNA LISJAK d.o.o.

Več >>
JAVNI RAZPIS Spodbude za mikro podjetja v lesarstvuRok za prijave: 4. jul 2024

Financiranja znašajo od 15.000 EUR do 70.000 EUR subvencije. Prijaviteljem, ki so hkrati že prejemniki katerega od razpisov »Spodbujanje kreativnih kulturnih industrij - Center za kreativnost« ali nosilci znaka odličnosti CzK Made in Slovenia ob prijavi podelilo 4 dodatne točke.

Več >>
JAVNI NATEČAJ Designblock Diploma Selection 2024Rok za prijave: 8. jul 2024

Na natečaj vabljeni diplomanti magistrskih in dodiplomskih študijskih programov produktnega in modnega oblikovanja, ki študij zaključujejo po juniju 2023. Zmagovalci bodo svoja dela predstavili na praškem festivalu oblikovanja Designblok in prejeli nagrado 1.000 EUR. Kuratorski odbor bo izbral po 15 finalistov z vsakega področja.

Več >>
ODPRTI POZIV Distributed Design Awards 2024Podaljšan rok za prijave:
15. jul 2024

Center za kreativnost kot partner evropske platforme Distributed Design vabi k prijavi za nagrade Distributed Design Awards 2023. Zmagovalec bo prejel 2.000 EUR za nadaljnji razvoj svojega projekta.

Več >>
JAVNI RAZPIS Zeleni prehod v kulturiRok za prijave: 22. jul 2024

Ministrstvo za kulturo je objavilo Javni razpis za zeleni prehod v kulturi, ki odgovarja na potrebo po zmanjšanju ogljičnega odtisa kulturnih dejavnosti in dogodkov ter krepi prizadevanja za podnebno nevtralnost v skladu z evropskimi in nacionalnimi usmeritvami. Višina sredstev znaša do 70.000 EUR.

Več >>
ODPRTI POZIV Slovenia ClimAccelerator 2024Rok za prijave: 8. sep 2024

K prijavi vabljeni starupi z inovativno rešitvijo (izdelek ali storitev), ki obravnava podnebne spremembe in podpira zeleni prehod. Program bo potekal pod okriljem in blagovno znamko EIT Climate-KIC ter v sodelovanju z Ljubljanskim univerzitetnim inkubatorjem.

Več >>

VIR: MAO