pri Mladinski knjigi smo letošnjo stoto obletnico rojstva Ele Peroci zaznamovali z zbirko njenih pravljic Med pravljice, ...

Spoštovani,
pri Mladinski knjigi smo letošnjo stoto obletnico rojstva Ele Peroci zaznamovali z zbirko njenih pravljic Med pravljice, ki jo bomo predstavili na novinarski konferenci v sredo, 23. februarja, ob 11. uri v knjigarni Konzorcij na Slovenski 29.
 
Ob tej priložnosti bomo predstavili še nekaj drugih novosti. V zbirki Velike slikanice so izšle Medved in klobuk, Lučka Lučka in senca Senčica ter Sonček čez hribček gre. Zbirka Žlabudron je bogatejša za novo, razširjeno izdajo slikanice Zakaj? V zbirki Svetlanovčki je izšla pesniška zbirka Čuk na palici s CD-jem, zbirka Trio Golaznikus pa se zaključuje s knjigo Napad na tajno bazo.
 
V knjigi Med pravljice je šest kanoniziranih slikanic (Moj dežnik je lahko balon, Hišica iz kock, Nina v čudežni deželi, Muca Copatarica in Amalija in Amalija) in tri pravljice z novimi ilustracijami (Stara hiša št. 3, Smetana, Očala tete Bajavaje). O njej bodo spregovorili urednica Irena Matko Lukan, Peter Svetina, pisec spremne besede, in ilustratorji Tanja Komadina, Maja Kastelic in Peter Škerl.
 
 
 
 
 
 
Medved in klobuk, dinamična in duhovita pravljica Anje Štefan z ilustracijami Ane Zavadlav bo mlade bralce pritegnila z igrivimi ponavljanji in spodbudila razmislek o tem, kako različne sposobnosti imamo in na koliko različnih načinov se spoprijemamo z izzivi.
 
V knjigi Lučka Lučka in senca Senčica sta ustvarjalne moči združila Peter Svetina in ilustrator Damijan Stepančič in nastala je čudovito igriva mojstrovina, polna nore domišljije, duhovitosti in tenkočutnosti do ljudi, živali in planeta, na katerem živimo.
 
Sonček čez hribček gre je zbirka znanih slovenskih ljudskih pesmi za otroke, ki so zaživele na novo s podobami ilustratorke Maje Kastelic.
 
Legendarna slikanica Zakaj? Lile Prap je izšla leta 2002 in z njo je avtorica postala slovenski založniški fenomen. Letošnja jubilejna, razširjena izdaja poleg štirinajstih živali iz izvirne izdaje prinaša kar šestnajst novih živali: lenivec, kameleon, delfin, volk, severni medved, ježevec, hobotnica, tiger, lisica, mravljinčar, žaba, pav, bober, lemur, panda in zajec.
 
V zbirki Svetlanovčki  je po dveh desetletjih ponovno izšla pesniška zbirka Čuk na palici Svetlane Makarovič ‒ tokrat z glasbeno zgoščenko.
 
Zadnja v kupčku novosti in tudi zadnja knjiga v zbirki Trio Golaznikus Andreja E. Skubica je Napad na tajno bazo, v kateri se Tomaž, Liam in Lija med poletnimi počitnicami namenijo postaviti tajno gozdno bazo.
 
Prisrčno vabljeni v družbo ustvarjalcev,
 
PR: MKZ