»Tralala, hopsasa, pustne smo šeme,« pa »Od hiše do hiše, od vrat do vrat prinašamo smeh vam in s smehom pomlad« so se na pustni torek, 21. februarja 2023, slišale pesmice pred našo občinsko hišo.

»Tralala, hopsasa, pustne smo šeme,« pa »Od hiše do hiše, od vrat do vrat prinašamo smeh vam in s smehom pomlad« so se na pustni torek, 21. februarja 2023, slišale pesmice pred našo občinsko hišo. Obiskale so nas ene maškarce, pa so nas kmalu z obiskom presenetile še druge. Iz vrtcev Kekec, pa Kobacaj in Sonček. Princeske, vile, samorogi, pikapolonice, čebelice, muhe, vojaki, policaji, Pike Nogavičke, pa številni super junaki, in še bi lahko naštevali.

Maškarce so se z županom dr. Petrom Verličem srečale že na pustno soboto, ko jim je za čas pusta zaupal tudi odgovorno nalogo, da čuvajo naš občinski ključ, ki odpira občinsko blagajno in vsa vrata občine. Kot so mu povedale, ga skrbno čuvajo, prepričali pa smo se lahko, da tudi rajajo, pojejo in plešejo, med nas prinašajo veselje in dobro voljo. Pregnale bodo zimo in priklicale pomlad.

Maškarce sta pred našo občinsko hišo pozdravila tudi podžupan Janez Pintar in v.d. direktorica občinske uprave Zdenka Grozde, ki pa je maškarce razveselila s košaro bombonov. Da bo veselje v tem pustnem času za naše maškarce še večje.

Jana Roštan

VIR: Občina Grosuplje