V podjetju Majbert Pharm je pred kratkim prišlo do spremembe lastništva.

V podjetju Majbert Pharm je pred kratkim prišlo do spremembe lastništva. Poslovnež in nekdanji politik Janko Jenko je hčerki Anji Jenko, ki se je za nakup odločila samostojno, svetoval, naj denar investira v konzervativne industrije in se v delovanje podjetij ne vpleta. Nova lastnika podjetja Majbert Pharm sta tako Anja Jenko, ki je z nakupom postala večinska lastnica, in Klemen Nicoletti, ki je obdržal 40% odstotni delež v podjetju. 

Osredotočenost na redni program, laboratorijsko medicino in mikrobiologijo
Podjetje Majbert Pharm, za nakup katerega je Janko Jenko pred časom pomagal urediti posojilo za nakup testov, je dobilo novo lastnico. Anja Jenko je z nakupom deleža postala večinska lastnica podjetja. “Majbert Pharm je zgodba, ki je v preteklih 25-letih pisala uspešna poglavja in želim, da s tem tudi nadaljuje. Podjetje namreč vse od svoje ustanovitve skrbi za trženje in dobave medicinskega potrošnega materiala za bolnišnice, laboratorije, inštitute in zasebne partnerje. Tako se bo podjetje osredotočilo na tradicionalni redni program, laboratorijsko medicino, genetiko in mikrobiologijo,” je izpostavil Janko Jenko, ki bo z nasveti in usmeritvijo pomagal svoji hčerki na poslovni poti. 


Z Anjo sva se o lastništvu že pogovorila in moj nasvet je bil, če že postane lastnica podjetja, vodilne funkcije v podjetju prepusti ekipi, ki ima več izkušenj. Na ta način bo podjetje lahko raslo hitreje in bolj uspešno. Glede na to, da imamo opravka s konzervativnim podjetjem, ki je 25 let pisalo uspešno zgodbo, menim, da bo z dobrimi poslovnimi odločitvami lahko v prihodnosti odlično konkuriralo podjetjem, ki imajo večji delež v panogi. Smer, v katero gremo, je prava in ekipa, ki se trenutno gradi, postavlja odlične temelje zgodbi v prihodnosti,” je dodal Jenko. 


Anja Jenko v vlogi lastnice, a ne v vlogi direktorice
Anja Jenko z očetovo doto v podjetje vstopa zgolj z lastniškim deležem. “Z deležem kupljenega podjetja bom ravnala izjemno skrbno in spoštljivo. Prepričana sem, da je zaenkrat zgodba preobsežna, da bi lahko vanjo vstopila kot direktorica ali v aktivni vlogi, zato bomo skupaj z izbrano ekipo na to mesto postavili nekoga, ki si ga Majbert Pharm tudi zasluži. Samo tako bomo lahko uspešno zgodbo peljali naprej. Moja naloga kot lastnica pa bo, da upravičim očetovo zaupanje in se učim od najboljših. Zavedam se, da bom samo na ta način lahko največ naredila zase in za svojo rast na poslovni poti,” je iskreno povedala Anja. 


Družina je bila na prvem mestu
Ker ji družinske vrednote, ki jih je oče prenesel nanjo, izjemno veliko pomenijo, se je odločila, da bo po rojstvu sinčka ostala doma in družino postavila na prvo mesto. “Te vrednote so bile zasidrane globoko v meni, zato mi je bilo prvih nekaj let otrokovega življenja ključnega pomena, da sem tukaj zanj. Po tem obdobju pa je zame prišlo novo poglavje in naredila bom vse, da upravičim očetovo zaupanje in ugled podjetja,” odločno doda. 

 “Očeta sem vedno izjemno spoštovala in njegovi nasveti so zame neprecenljivi. Njegove izkušnje so zame resnično nenadomestljive, zato si v tem obdobju želim biti del uspešne poslovne zgodbe, ki bo rasla skupaj z menoj,” še dodaja Anja in izpostavlja, da svojih investicijskih odločitev ne bo izpostavljala na družabnih omrežjih, saj te ne sodijo na splet, prav tako pa tja ne spada njeno družinsko življenje. 

Vizija podjetja je jasno zastavljena

Lastništvo pa je poleg Anje Jenko, ki se že spogleduje z novimi izzivi in poslovnimi priložnostmi, v Majbert Pharmu obdržal tudi Klemen Nicoletti. Podjetje, ki je že pripravilo poslovno strategijo za številne projekte in stremi k uravnoteženemu programu na področju dobave farmacevtskih pripomočkov, ima še vedno aktivno pogodbo z Združenjem Zdravstvenih Zavodov Slovenije, saj so se njihovi testi izkazali za neoporočne. “Ja, seveda. Imamo aktivno pogodbo z Združenjem Zdravstvenih Zavodov Slovenije, katerim dobavljamo teste, ki so prestali vse preiskave zunanjih preiskovalcev, katere so odredili in izbrali pristojni organi, ustrezajo nacionalnim standardom in so bili na razpisih cenovno najbolj ugodni. Ker smo se odločili delati z minimalno razliko v ceni, smo bili skoraj za polovico cenejši od drugouvrščenega ponudnika. Toda to je zgolj eden od segmentov, s katerimi se ukvarja Majbert Pharm, ki se primarno ukvarja z distribucijo medicinskega potrošnega materiala, laboratorijske opreme in reagentov,” pove Klemen Nicoletti, ki skupaj z Anjo Jenko že zre proti uspešnim poslovnim zgodbam. 

 

# # #


O podjetju Majbert Pharm d.o.o.
Podjetje Majbert Pharm d.o.o. od svoje ustanovitve leta 1998 udejanja svoje poslanstvo na področju trženja in dobave medicinskega potrošnega materiala za bolnišnice, laboratorije, inštitute in zasebne partnerje. 
Z bogatimi izkušnjami na področju celostne tehnološke rešitve v procesni in laboratorijski analitiki smo posredniki različnih produktnih področij, kot so mikrobiologija in laboratorijska biomedicina. Sledimo naši viziji, ki je hitro prilagajanje zahtevam tržišča in biti zanesljiv dobavitelj poslovnim partnerjem.