Maj na pretočno platformo HBO Max prinaša novi sezoni serij Max Original »Šale« in »Ljubke lažnivke: Izvirni greh«, premiero druge sezone serije Adult Swim »Nasmejani prijatelji«, kot tudi novo argentinsko serijo »Sreča v šestero«.

Maj na pretočno platformo HBO Max prinaša novi sezoni serij Max Original »Šale« in »Ljubke lažnivke: Izvirni greh«, premiero druge sezone serije Adult Swim »Nasmejani prijatelji«, kot tudi novo argentinsko serijo »Sreča v šestero«. Med filmi poudarjamo film »Samaritanec« s Sylvestrom Stallonom v glavni vlogi, resnično življenjsko zgodbo, ki je navdušila svet »Trinajst življenj« in dokumentarec »Ameriški bombni napad: po sledi dogodkov 19. aprila« v režiji emmyjevega nagrajenca Marca Levina, ki raziskuje porast političnega nasilja v Ameriki skozi prizmo bombnega napada v Oklahoma Cityju.


ŠALE (Hacks)
HBO MAX premiera: 2. maja
2023 | serija | Max Original  | 3. sezona
Hacks raziskuje temačno mentorstvo, ki se je rodilo med Deborah Vance, legendarno komičarko iz Las Vegasa, in malce razvajeno, izobčeno 25-letnico.

LJUBKE LAŽNIVKE: IZVIRNI GREH (Pretty Little Liars: Original Sin)
HBO MAX premiera: 9. maja
2023 | serija | Max Original  | 2. sezona
Pred 20 leti je vrsta tragičnih dogodkov skoraj uničila delavsko mesto Millwood. Zdaj skupino različnih najstnic, povsem novih ljubkih lažnivk, muči neznani napadalec.

NASMEJANI PRIJATELJI (Smiling Friends)
HBO MAX premiera: 13. maja
2024 | animirana serija | Adult Swim  | 2. sezona
Potopite se v svet »Nasmejanih prijateljev«, kjer se Pim, Charlie, Zongo, Allan in Glep borijo z zlobnimi in zoprnimi zlikovci, morda pa se nekateri liki nasmehnejo na poti! Navsezadnje je to njihova naloga! To bo epska sezona, v kateri boste uživali!

SREČA V ŠESTERO (Six Is Not A Crowd (Aka. Felices Los Seis (Te Para Seis))
HBO MAX premiera: 2. maja
2023 | komedija | Argentina | 1. sezona
Carolina in Damián sta ustvarjena drug za drugega, a imata različne predstave o spolnosti in ljubezni. Poduk o ljubosumju, predsodkih in monogamiji.
 

NEPREMIČNINSKA ZAKONCA (Married To Real Estate)
HBO MAX premiera: 1. maja
2023 | Lifestyle | Discovery | 3. sezona
Zakonca Egypt Sherrod in Mike Jackson bosta v novi, 12-delni sezoni uspešne serije HGTV pomagala več družinam iz Atlante kupiti domove s potencialom in jih spremeniti v dih jemajoče sanjske domove. Egypt, nepremičninska agentka in oblikovalka, ter njen mož Mike, gradbenik, bosta še naprej zabavala in navduševala oboževalce, medtem ko vodita gospodinjstvo, uspešen nepremičninski posel, in vzgajata tri hčerke.


SAMARITANEC (Samaritan)
HBO MAX premiera: 17. maja
HBO premiera: 19. maja ob 20. uri
2022 | akcija
Sylvester Stallone ima glavno vlogo v zgodbi o mladem fantu (Javon "Wanna" Walton), ki nekoč odkrije, da je legendarni superjunak (Stallone), ki je nekoč čuval svojo sosesko, potem pa po nekem tragičnem dogodku nenadoma izginil, po 20 letih v resnici še vedno živ. Grozljiv akcijski triler, ki temelji na grafičnem romanu avtorja Bragija F. Schuta in ga je režiral Julius Avery, prinaša domiselno nov pogled na žanr akcijskih junakov.

TRINAJST ŽIVLJENJ (Thirteen Lives)
HBO MAX premiera: 10. maja
HBO premiera: 12. maja ob 20. uri
2022 | biografska drama
Film temelji na resnični zgodbi, ki je pretresla svet, in prinaša vznemirljivo pripoved o reševanju fantovskega nogometnega moštva iz jame Tham Luang na Tajskem, potem ko so zaradi močnega dežja in poplav ostali ujeti pod zemljo. S pomočjo najbolj izurjenih potapljačev na svetu se odvije mučna reševalna misija, v kateri zablesti pogum na najvišji ravni in ki vnovič dokazuje moč človekovega duha.

JASTOG (The Lobster)
HBO MAX premiera: 17. maja
HBO premiera: 23. maja ob 18. uri
2015 | Dramedy  | Irska
Nadrealistična pripoved se odvija v namišljeni distopični družbi bližnje prihodnosti, kjer skladno z določbami mesta ljudi aretirajo ter premestijo v čudaški hotel. Tam naj bi v naslednjih 45 dneh našli spolnega partnerja, sicer jih bodo spremenili v živali po lastni izbiri ter jih spustili v gozd. Eden izmed njih v obupu pobegne in se zateče v gozd, kjer živi uporniška skupina po imenu Samotarji. Tam se zaljubi, vendar mora svojo ljubezen skrivati, saj je to proti pravilom odpadniške skupine.

BOMBNI NAPAD V AMERIKI: PO SLEDI DOGODKOV 19. APRILA (An American Bombing: The Road To April 19th)
HBO MAX: NA VOLJO TAKOJ
HBO premiera: 9. maja ob 21.35 uri
2024 | dokumentarni film
Leta 1995 je Američan Timothy McVeigh sprožil bombo v tovornjaku pred zvezno zgradbo Alfreda P. Murraha; eksplozija je ubila 168 ljudi, vključno z 19 otroki. Film, ki ga je režiral z emmyjem nagrajeni filmski ustvarjalec Marc Levin ("Stockton on My Mind" na programu HBO), spremlja porast domačega političnega nasilja skozi lečo bombnega napada v Oklahoma Cityju ter odkriva izvor protivladnih čustev in njene današnje posledice. Poleg čustvenih opozoril tistih, ki so utrpeli tragične izgube v najsmrtonosnejšem domačem napadu v zgodovini ZDA, film povezuje McVeigha z ideologijo skrajnega gibanja, obenem pa postavlja pod vprašaj lekcije, pridobljene iz domačih terorističnih dejanj v preteklosti, in služi kot streznitvena budnica.

IN KRALJ REČE, KAKO FANTASTIČEN STROJ (And The King Said, What A Fantastic Machine)
HBO MAX premiera: 16. maja
HBO premiera: 16. maja ob 21.30 uri
2023 | dokumentarni film
Filmska ustvarjalca Axel Danielson in Maximilien Van Aertryck (Ten Meter Tower, Jobs For All) vnovič usmerjata svoje kamere neposredno v družbo. Tokrat zato, da bi raziskala, razložila in razkrila, kako se je naša nenadzorovana obsedenost s podobo stopnjevala in spremenila človeško vedenje. Film opisuje, kako smo v vsega 200 letih prišli od zajetja podobe dvorišča do več milijard evrov vredne industrije slik. Z ekskluzivno uporabo arhivskih in najdenih posnetkov film uporablja isti medij, ki ga preučuje, s pomočjo samorefleksivne in nepopisno zabavne montaže.
 
SIMPATIZER (The Sympathizer)
HBO MAX: nova nadaljevanja ob ponedeljkih
HBO premiera: ob ponedeljkih ob 20. uri
2024 | vohunski triler | HBO Original  | serija
Nova serija HBO Original spremlja komunističnega vohuna francosko-vietnamskega porekla v zadnjih dneh vietnamske vojne in njegovem preganjanju v ZDA. V seriji igrajo Robert Downey Jr., Scott Ly, Hoa Xuande, Fred Nguyen Khan, Tom Dang, Toan Le, Ky Duyen

TU SMO IV (We're Here S4)
HBO MAX: nova nadaljevanja ob sobotah
2024 | serija | HBO Original  | 4. sezona
Potem ko so tri sezone usmerjali z emmyjem nagrajeno serijo »Tu smo«, kraljice preobleke Bob, Eureka O'Hara in Shangela v četrti sezoni predajajo baklo – ali krono – Sashi Velour, Priyanki, Jaidi Essence Hall in Latrice Royale. S poglobljenim pogledom na krajevno politiko in udeležence, zakonodajo proti pravicam skupnosti LGBTQ+ in opozicijo ter njihov učinek, nove kraljice s svojimi nastopi še naprej širijo ljubezen in povezanost po ameriških mestecih. V šestih epizodah rekrutirajo raznoliko skupino prebivalcev iz mest v Tennesseeju in Oklahomi kot svoje »drag hčere«. Pomagajo jim premagati težave in negotovost, da izrazijo svoj pristni jaz pred svojo družino, prijatelji in skupnostjo v prisrčnih in osupljivih predstavah, ki slavijo ljubezen, individualnost in sprejemanje samega sebe.

VIR: WBD