pošiljamo vam tedenski izbor knjig, dogodkov, ugodnosti ter drugih navdihujočih vsebin.Knjiga tedna Irena Svetek: Rdeča kapica

Drage bralke in dragi bralci,
pošiljamo vam tedenski izbor knjig, dogodkov, ugodnosti ter drugih navdihujočih vsebin.Knjiga tedna
Irena Svetek: Rdeča kapica

Rdeča kapica je prva iz serije kriminalnih romanov Irene Svetek, v katerem spoznamo državnega tožilca Mia Aurellija. Z njim se podamo na pot razkrivanja temne in sprevržene plati človeške narave. To odlično kriminalko smo v letošnjem poletju uvrstili na seznam 10 knjig, ki vam jih priporočamo v poletno branje. Vabljeni po svoj izvod.

Dogodek tedna
V tokratni epizodi Beletrine v živo prisluhnite Vesni Milek, ki je spregovorila z Borisom Cavazzo, čigar zgodbo je strnila v biografskem romanu Cavazza. Knjiga, ki je izšla leta 2011, je ponatisnjena in od nedavnega zopet na voljo.

Ugodnost tedna
Poletni meseci so kot naročeni za dobre knjige. Do konca poletja jih bomo v nagradni igri Beletrinine razglednice podelili kar 10. Za prvo nagrado, kriminalni roman Rdeča kapica Irene Svetek, se lahko potegujete do petka, 1. julija 2022. Lepo vabljeni k sodelovanju.

Novica tedna
V Celovcu je na 46. dnevih literature v nemškem jeziku potekala podelitev nagrade Ingeborg Bachmann. Letos jo je izmed štirinajstih konkurentov prejela pisateljica Ana Marwan s svojim besedilom Die Wechselkröte. Nedavno je za svoj roman Zabubljena prejela tudi kritiško sito.

Članek tedna
Eros – Tanatos, ljubezen in smrt. Obojega je bilo v izobilju v znamenitem Chelsea hotelu na 23. cesti newyorškega Manhattna. Tja je življenje pripeljalo številne znamenite osebnosti iz različnih obdobij svetovne umetnosti in pop kulture. Več v članku na portalu AirBeletrina.

PR: Beletrina