Ljubljana Coffee Festival se vrača v Ljubljano! Naša prestolnica bo 21. in 22. septembra 2024 gostila izjemen kavni dogodek.

Ljubljana Coffee Festival se vrača v Ljubljano! Naša prestolnica bo 21. in 22. septembra 2024 gostila izjemen kavni dogodek. V Mestnem muzeju Ljubljana, ki bo prizorišče, se bo odvijal festival, ki združuje več kot 30 svetovno priznanih strokovnjakov iz kavne industrije, od lastnikov prestižnih kavnih posesti, znanstvenikov, svetovnih prvakov baristov ter vrhunskih šefov iz slovenske visoke kulinarike. Kava namreč postaja ključna komponenta kulinaričnih izkušenj.


Ljubljana Coffee Festival je večkratni dogodek, ki Slovenijo postavlja na svetovni zemljevid kavne industrije. Sodelujemo z mednarodno priznanimi podjetji, kot so La Marzocco, Mahlkonig, Eversys, Brita, Alpro, Althaus ter slovenskimi partnerji, kot so Ljubljanske mlekarne, Barcaffe in ostalimi, z namenom, da vam ponudimo bogat program namenjen tako profesionalcem kot ljubiteljem kave.

Na današnji novinarski konferenci so festival predstavili Peter Ševič, direktor Ljubljana Coffee Festival d.o.o., Aleš Turšič, generalni sponzor Ljubljana Coffee Festival d.o.o. ter Blaž Peršin, direktor Muzeja in galerij mesta Ljubljane.


Ključni vrhunci festivala:
  • The Lab: Predavanja vodilnih mednarodnih strokovnjakov iz kavne industrije, vključno z lastniki svetovno znanih kavnih posestev, strokovnjaki za fermentacijo kav in znanstveniki.

  • Sensory Cupping Room: Degustacije najredkejših, najdražjih in najvišje ocenjenih kav na svetu.

  • Roasters Village: Razstavni prostor za mednarodne pražarne in uvoznike specialty kave, kjer bodo potekale degustacije espresso in filter kave.

  • Slovenian Roasters Place: Prostor namenjen slovenskim specialty pražarnam z degustacijami in prodajo sveže pražene kave v zrnu.

  • True Artisan Cafe: interaktivna kavarna, kjer se obiskovalci srečajo z vrhunskimi baristi. 

  • Street Food & Mixology Bar: Raznovrstna ulična hrana. Kavni koktajli, ki jih pripravlja eden najbolj priznanih barmanov na svetu, Martin Hudak.

  • Panel: Specialty Coffee & Haute Cuisine: Panel diskusija med najvplivnejšimi strokovnjaki iz sveta specialty kave in visoke kulinarike. O trendih, izzivih in priložnostih, ki jih specialty kava prinaša v vrhunske restavracije. James Hoffmann, Tim Wendelboe, Dale Harris, Tomaž Bratovž, Igor Jagodic, ...


Tekmovanja:
  • Barista Battle Challenge: Mednarodni multidisciplinarni turnir.

  • Latte Art Throwdown: Tekmovanje v umetnosti latte art.


Profesionalci iz kavne industrije, lastniki kavarn in restavracij ter kavni navdušenci si lahko svojo vstopnico zagotovite na www.ljubljanacoffeefestival.si  od petka, 14. junija dalje. Cena vstopnice: 20 EUR za en dan, 30 EUR za dva dni. Od konca mesesca pa bodo vstopnice na voljo tudi v kavarni Stow.

Pridružite se nam na nepozabnem dogodku, ki bo obogatil kulinarično dogajanje v našem mestu in dvignil standarde kavne kulture!

Lepo pozdravljeni!

VIR: Ekipa Ljubljana Coffee Festival