Tu je nova slovenska podjetniška uspešnica. Tehnološki start up FitBeat, zasnovan za spodbujanje zdravega življenjskega sloga in reševanje vse večjih težav s pomanjkanjem gibanja s pomočjo sodobnih tehnologij

Tu je nova slovenska podjetniška uspešnica. Tehnološki start up FitBeat, zasnovan za spodbujanje zdravega življenjskega sloga in reševanje vse večjih težav s pomanjkanjem gibanja s pomočjo sodobnih tehnologij, je podpisal sodelovanje z mednarodnim skladom GEM Digital Limited v višini 25 milijonov ameriških dolarjev. Vsak dom, pisarna ali javni prostor se bodo zdaj lahko spremenili v okolje za vadbo.

Ljubljana, 5. 10. 2022 – FitBeat je domači projekt s slovenskim znanjem, ki dosega uporabnike po vsem svetu. S spletno platformo in mobilno aplikacijo v svojem ekosistemu združuje vse akterje aktivnega življenjskega sloga (profesionalne trenerje, prehranske dodatke, personalizirane treninge), sodobno tehnologijo in plačilne sisteme  prihodnosti – kripto valute.

Edinstvena tehnološka rešitev na področju športne aktivnosti je namenjena preoblikovanju posameznikovega življenjskega sloga, in sicer s pomočjo tehnologije blockchain ter orodij za navidezno in obogateno resničnost. Vrednosti rešitve, ki jo potrjuje 25 milijonska investicija, prepoznava tudi 11 globalnih ambasadorjev s skupno mrežo kar 8 milijonov sledilcev, več kot 15 slovenskih ambasadorjev in 10 strateških partnerstev, njihovo število pa še naprej narašča. 

Ustanovitelji zagonskega podjetja FitBeat so Slovenci – Mark Kalin, Tomaž Dolenšek in Rudolf Leban. Njihov cilj je čim več posameznikom omogočiti, da s pomočjo aplikacije, ki prepleta interaktivnost in doživeto resničnost, delijo svoje aktivnosti s prijatelji, skupaj dosegajo zastavljene cilje in so za to tudi finančno nagrajeni. Vizija je oblikovati izkušnjo, ki bo vsakemu posamezniku omogočila vstop v svet WEB3 tehnologij in kripto valut ter ga na tej poti opolnomočila.  

Gibaj in zasluži 

»Naš glavni cilj je spodbuditi posameznike k bolj aktivnemu življenjskemu slogu z nagrajevanjem za njihovo vadbo,« pravi ustanovitelj Mark Kalin. Mobilna aplikacija je namreč zasnovana na poslovnem modelu »Gibaj in Zasluži« (ang. Move2Earn). V njej so združeni najsodobnejši principi spletnega/mobilnega igričarstva, podprtega z modeli umetne inteligence in zapisom podatkovne baze na tehnologiji blockchain. 

Gre za prvo tovrstno aplikacijo, ki bo na osnovi interakcije uporabnikov in treningov v obliki obogatene resničnosti (v prihodnje tudi virtualne) omogočala nesporen dokaz o vadbi, za katero bodo uporabniki tudi finančno nagrajeni. 

Z investicijo želijo dom, pisarno ali javni prostor spremeniti v okolje za vadbo

Investicija sklada GEM Digital Limited v višini 25 milijonov bo projektu FitBeat omogočila nadaljnji razvoj aplikacije in kasneje delovanje v lastnem »meta« virtualnem okolju FitBeatverse. Obogatena in s prihodnjim razvojem tudi virtualna resničnost bosta omogočili, da se vsak dom, pisarna ali javni prostor lahko spremenijo v okolje za vadbo, saj prinašata poglobljeno izkušnjo druženja, zabave, telesnih aktivnosti in trgovanja s kripto valutami. 

Vse dejavnosti v okviru aplikacije FitBeat povezuje lastništvo kripto valute – kovanca FTB. Ta je oblikovan tako, da ima široko uporabno vrednost, saj ga bo mogoče koristiti v praksi. Z njim bo mogoče trgovati in kupovati vse veje ekosistema FitBeat.

V naslednji fazi razvoja FitBeat čaka preizkušanje funkcionalnosti aplikacije (beta test) v praksi, pri čemer bodo ključno vlogo imeli ambasadorji znamke, tako v Sloveniji kot tudi na tujih trgih, kjer je projekt zastopan. 

***

O projektu Fit&Beat
Projekt Fit&Beat je bil zasnovan leta 2018 s pomočjo entuziastične in strastne ekipe, katere vsakdanje življenje je globoko povezano s fitnesom oziroma športnimi skupnostmi. Z misijo povezovanja blockchain tehnologije in aktivnega življenjskega sloga ima ekipa trenutno na vseh lastnih družbenih omrežjih že 30 tisoč sledilcev. S pomočjo širokega dosega vseh Fit&Beat vplivnežev skupaj (8 milijonov), pa to narašča iz dneva  v dan. 
 
Za več informacij obiščite www.fitbeat.io
 
O skladu GEM Digital Limited
 
GEM Digital Limited je podjetje za naložbe v digitalna sredstva. Podjetje s sedežem na Bahamih aktivno pridobiva, strukturira in vlaga v uporabne kovance, ki so navedeni na več kot 30 CEX in DEX borzah po vsem svetu.
 
Global Emerging Markets (GEM) je 3,4 milijarde dolarjev vredna skupina za alternativne naložbe, ki deluje v Parizu, New Yorku in na Bahamih. GEM upravlja raznolik nabor naložbenih nosilcev, osredotočenih na razvijajoče trge, in je zaključil več kot 520 transakcij v 70 državah. Vsak naložbeni nosilec ima drugačno stopnjo operativnega nadzora, tveganjem prilagojen donos in profil likvidnosti. Družina skladov in naložbenih nosilcev zagotavlja GEM in njegovim partnerjem izpostavljenost do: upravljavskih odkupov z majhno in srednje veliko kapitalizacijo, zasebnih naložb v javne lastniške vrednostne papirje (PIPE) in izbranih tveganih naložb. Za več informacij: http://www.gemny.com.

PR: Propiar