V Lidlu Slovenija so se ob letošnjem rožnatem oktobru že osmo leto zapored pridružili podpori Slovenskemu združenju za boj proti raku dojk Europa Donna.

Avtor:
DROM agency
Naročnik:
Lidl Slovenija

Kratek opis akcije: Poleg tega, da so od vsakega prodanega Kruha roza oktober skupaj s podjetjem Žito donirali pol evra za program ROZA, ki ponuja psihosocialno podporo bolnicam, njihovim otrokom ter drugim svojcem obolelih za rakom dojk in raki rodil, so za sledilke na družbenih omrežjih Lidl Slovenija pripravili posebno ozaveščevalno akcijo.

»Če smo se v preteklih letih osredotočali predvsem na ozaveščanje o pomembnosti rednega pregledovanja dojk, smo želeli letos sledilkam približati konkretne korake samopregleda. Že tretje leto zapored smo tako k sodelovanju povabili različne uveljavljene slovenske ilustratorke. Letos so na projektu ustvarjale Jana Fak, Tina Knez, Mara Rogelja in Lea Zupančič, ki so vsaka v svojem slogu ponazorile enega od štirih pomembnih korakov samopregleda,« so povedali za MM.

Poleg tega so v sodelovanju s plesalko Tio Petek pripravili posebno koreografijo, ki prav tako ponazarja korake samopregledovanja. Ob glasbeni podlagi, ki jo je napisala in odpela Tinkara Nared, so skozi priljubljen format kratkih reels videov na sproščen in zabaven način tematiko želeli približati tudi mlajši ciljni skupini. Koreografijo so poustvarile in na svojih profilih na Instagramu objavile priljubljene slovenske vplivnice in plesne skupine.

»Izbrano ilustracijo smo natisnili na priročno platneno vrečko, ki bo skupaj s koreografijo in glasbo, ki gre v uho, ženske in dekleta na pomembnost samopregledovanja spominjala ne le oktobra, temveč celo leto,« so še povedali.

Elementi akcije:
družbena omrežja

Predstavnice naročnika:
Klara Rudić, Nina Plantan in Tina Cipot

Strateška direktorica:
Nina Jakovljević

Vodji projekta v agenciji:
Zala Maček in Irena Kotnik

Asistentka vodje projekta v agenciji:
Tajda Slabe

Kreativna vodja v agenciji:
Maša Stanič

Tekstopiske:
Maša Stanič, Neža Lešek in Maša Pleh

Oblikovanje:
Marko Klemen in Dominik Skornšek

VIR: MM