vabimo vas, da preberete Beletrinin tedenski novičnik in ostanete v koraku z vsemi literarnimi novostmi in dogodki, ki jih za vas pripravljamo v prihajajočih dneh.

Drage bralke, dragi bralci,
vabimo vas, da preberete Beletrinin tedenski novičnik in ostanete v koraku z vsemi literarnimi novostmi in dogodki, ki jih za vas pripravljamo v prihajajočih dneh.

Knjiga tedna
Roman Internat Serhija Žadana se osredotoča na doživljanje vojne v Donbasu leta 2015 in popisuje grenko stvarnost tamkajšnjih ljudi. Tematizira vzdušje zaradi nenadne vojne, ki poseže v življenja nedolžnih ljudi, ki takih grozot ne pričakujejo, v času in prostoru, ki je namenjen izobraževanju, vzgoji otrok, prihodnosti, ne pa spopadanju s trpko, grenko preizkušnjo, ki ji ne more nihče ubežati.

Beletrina v živo
Oglejte si novo epizodo Beletrine v živo, v kateri vam predstavljamo nov politični triler Kdo je ubil SEKS? izpod peresa novega avtorja na slovenski literarni krimi sceni, Andreja Capobianca. Z avtorjem se bo pogovarjal voditelj Toni Cahunek.


Predstavitev knjige Kdo je ubil SEKS? Andreja Capobianca
Vabljeni, da se nam danes ob 18. uri pridružite v skritem kotičku stare Ljubljane – na Vrtu Belega Volka, na predstavitvi kriminalke Kdo je ubil SEKS?. Z avtorjem Andrejem Capobiancom se bo pogovarjal Toni Cahunek, goste pa bo nagovorila tudi urednica zbirke Žametna Beletrina Branka Fišer.

Predstavitev knjige Severni sij Draga Jančarja
Toplo vabljeni, da se nam pridružite na še enem literarnem popoldnevu v naši novi knjigarni v centru Maribora. Tokrat bomo gostili enega najbolj uveljavljenih in prevajanih slovenskih avtorjev Draga Jančarja, ki se bo ob priložnosti ponatisa knjige Severni sij, katere dogajalni prostor je prav Maribor, pogovarjal z direktorjem založbe Mitjem Čandrom.

AirBeletrina
Obiščite portal AirBeletrina, kjer vas vsak teden pričakujejo nove zanimive vsebine z literarnega, kulturnega in družbenega področja. Ta teden vam v branje priporočamo prispevek Primoža Sturmana, v katerem je pogumno spregovoril o svoji tesnobi, spopadanju z njo in vsem, kar sodi zraven: branju, pisanju, poučevanju osnovnošolcev ...


VIR: Beletrina