Gorenjski Hekaton, organiziran v Kovačnici s partnerstvom Bionike in Mestne občine Kranj, spodbuja mlade inovatorje k reševanju izzivov od razvoja inovacij za oddaljeno upravljanje do oblikovanja vmesnikov za pametne števce.

Datum objave:
17. oktober 2023

Avtor:
Mare Bačnar

Avtor fotografij:
Freepik, arhiv FE
Gorenjski Hekaton, organiziran v Kovačnici s partnerstvom Bionike in Mestne občine Kranj, spodbuja mlade inovatorje k reševanju izzivov od razvoja inovacij za oddaljeno upravljanje do oblikovanja vmesnikov za pametne števce.

Gorenjska podjetja bodo postavila raznolike izzive, od razvoja inovacij za oddaljeno upravljanje do oblikovanja vmesnikov za pametne števce in premišljevanja o prihodnosti 5G-tehnologij.

Kovačnica - podjetniški inkubator Kranj bo ta petek skupaj z gorenjskimi podjetji združenimi v projektu Bionika in Mestno občino Kranj, gostila Gorenjski Hekaton. Gre za dogodek, ki bo mlade navdušil za inovativno razmišljanje in reševanje izzivov, s katerimi se srečujejo podjetja na Gorenjskem. Ta postavljajo raznolike izzive, od razvoja inovacij za oddaljeno upravljanje do oblikovanja vmesnikov za pametne števce in premišljevanja o prihodnosti 5G-tehnologij. To je priložnost, da se mladi preizkusijo in prispevajo k prihodnosti tehnološkega napredka.

Hekanje - Mladi soustvarjalci dogodka

Mladi udeleženci ne bodo le tekmovalci, temveč bodo aktivno soustvarjali dogodek. Poleg osrednjega namena - "hekanja" izzivov - je dogodek odlična priložnost za vzpostavljanje novih poznanstev in dolgoročnih sodelovanj. Skupaj bomo gradili most med mladimi in izkušenimi strokovnjaki. Dogodek bo gostil vrhunske govorce in izkušene mentorje iz vodilnih podjetij, kot so Iskraemeco d.d., LOTRIČ Meroslovje d.o.o., T-2 d.o.o. in Kontron d.o.o.. Svoje znanje in izkušnje bodo delili z udeleženci, jih navdihnili ter podprli pri razvoju inovativnih rešitev.

Nagrade za najboljše rešitve

Poznopopoldanski del dogodka bo rezerviran za »pitche« in vizualne predstavitve rešitev strokovni komisiji razsojevalcev, razglasitev zmagovalcev ter podelitev nagrad najboljšim ekipam. To je priložnost, da se odlične ideje preoblikujejo v realne rešitve, podprte s strokovnim znanjem. Deseturni dogodek bo zaključen ob sproščenem druženju in mreženju. Prijava je možna s spodnjo QR kodo.

VIR: Naš Stik