Včeraj je župan Ciril Globočnik prostovoljnim voznikom, vključenim v projekt Prostofer, simbolično predal ključe novega vozila znamke MG, ki ga je za potrebe projekta zagotovila Občina Radovljica.

Včeraj je župan Ciril Globočnik prostovoljnim voznikom, vključenim v projekt Prostofer, simbolično predal ključe novega vozila znamke MG, ki ga je za potrebe projekta zagotovila Občina Radovljica. Novo vozilo so prostovoljni šoferji sicer že začeli uporabljati v mesecu avgustu in so z njim z 20 prevozi opravili že več kot 2000 kilometrov.

Prostovoljni vozniki so si na včerajšnjem srečanju izmenjali izkušnje ter podali predloge za izboljšanje izvajanja projekta. Srečanja se je udeležil tudi Miha Bogataj, direktor zavoda Zlata mreža, ki zagotavlja storitve klicnega centra in koordinacijo prevozov.Projekt Prostofer v občini Radovljica deluje od začetka septembra 2019. Namenjen je starejšim občanom, ki potrebujejo prevoz in iz različnih razlogov ne morejo uporabljati javnih in plačljivih prevoznih sredstev. V projektu je bilo od začetka do danes opravljenih že 938 prevozov. Trenutno je v projekt vključenih enajst prostovoljnih voznikov.

VIR: Občina Radovljica