Jutri, 17. oktobra, se bo ob 16. uri v Hotelu Paka začel Šaleški razvojni forum, ki ga organizira Poslovna akademija Finance.

Jutri, 17. oktobra, se bo ob 16. uri v Hotelu Paka začel Šaleški razvojni forum, ki ga organizira Poslovna akademija Finance. Naslov tokratnega foruma je Projekti za desetletje korenitih sprememb, na njem pa bo sodeloval tudi župan Mestne občine Velenje Peter Dermol, ki bo imel pozdravni nagovor, vključen pa bo tudi v dve razpravi: Poplave, ukrepi, nova realnost in Prenova daljinskega ogrevanja – zakaj, kdaj in kako. Pri razpravi Zakaj energetska preobrazba potrebuje prenovo cest in kje je 3. razvojna os – sever bo sodeloval direktor Uprave Mestne občine Velenje mag. Iztok Mori.
 
Letošnji šesti regionalni forum bo potekal v Velenju, kjer se bomo pogovarjali o ključnih projektih Mestne občine Velenje, ki bodo vplivali na celotno Šaleško dolino: o preobrazbi sistema daljinskega ogrevanja, revitalizaciji Stare elektrarne v Center prihodnosti, izgradnji Industrijsko-tehnološkega parka TecHubi i4.0 in izgradnji Poslovne cone Pesje.
 
Osrednja tema razvojnih forumov je poslovna prihodnost regije, strokovnjaki in lokalno uspešni podjetniki pa odkrivajo, kje se skrivajo priložnosti za razvoj regije, kakšne so pri tem ovire ter kakšno vlogo igrajo pri tem lokalni akterji in kakšno država. Srečanja pripomorejo k povezovanju ljudi v regiji s političnimi in gospodarskimi osebnostmi, ki delujejo drugje, predvsem v središču države.
 
Udeležba na forumu je brezplačna, obvezna pa je predhodna prijava: Šaleški razvojni forum: Projekti za desetletje korenitih sprememb | Akademija Finance (akademija-finance.si), na spletni strani najdete tudi več informacij o forumu.
 
VIR: Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje