Spoštovani, pravkar je pri založbi Chiara izšel prevod knjige Radikalno sprejemanje: Objeti življenje s srcem Bude dr. Tare Brach (v izvirniku Radical acceptance, Embracing your Life with the Heart of a Buddha; 2023), priljubljene ameriške učiteljice meditacije in psihoterapevtke.

Spoštovani, pravkar je pri založbi Chiara izšel prevod knjige Radikalno sprejemanje: Objeti življenje s srcem Bude dr. Tare Brach (v izvirniku Radical acceptance, Embracing your Life with the Heart of a Buddha; 2023), priljubljene ameriške učiteljice meditacije in psihoterapevtke. Knjiga, ki združuje zahodno psihologijo z vzhodnimi duhovnimi praksami, je sedaj slovenskim bralcem na voljo v prevodu psihologinje Janine Curk, uredila pa jo je Tadeja L. Zupan, 6. element. Radikalno sprejemanje je knjiga, ki vabi bralce, da se objamejo z vsemi svojimi bolečinami, strahovi in tesnobami ter s sočutjem stopijo na pot razumevanja in sprejemanja.
"Čeprav nas na poti zanese in izgubimo izpred oči svoje bistvo, nas spomin na to, kar imamo radi, vodi nazaj v sveto prisotnost." - dr. Tara Brach  Ljubeča odprtost: Knjiga bralca vodi, da se z ljubečo odprtostjo potopi vase, a ne le zase, temveč za vse.
 
 Praktična modrost: Avtorica, izkušena in priljubljena učiteljica meditacije ter psihoterapevtka, z bralci deli zdravilne besede in transformativno razumevanje, ki odstranjujeta ovire do polnega življenja.

Podpora v stiski: Knjiga ima visoko uporabno vrednost ne samo za tiste, ki prakticirajo meditacijo, temveč tudi za učitelje, pedagoge, mentorje, zdravstvene delavce, svetovalce in druge, ki se pri svojem delu soočajo s človeškimi stiskami.

Metoda RAIN: Izdaja vključuje metodo RAIN (Recognize - prepoznaj, Allow - dopusti, Investigate - razišči, Nurture - neguj), uporabno meditacijo, ki mnogim spreminja življenje in vodi do globokega dela pri preobražanju senčnih božanstev.»Knjiga nas vodi, da se z ljubečo odprtostjo potopimo vase, a ne le zase. Za vse. Pokaže, kako osebni preboji na poti radikalnega sprejemanja blagodejno spreminjajo odnose z bližnjimi, vzdušje v kolektivih in potencialno tudi širšo družbo.«

- iz spremnega besedila dr. Tine Košir, učiteljice celostne joge in meditacije, poznavalke indijskih in svetovnih duhovnih izročil»Knjiga Radikalno sprejemanje na priljuden in preprost, a strokovno utemeljen način združuje zahodno psihologijo (in način življenja) z vzhodnimi duhovnimi modrostmi in praksami. Uči, nagovarja, pomirja in po malem spreminja naš pogled na sebe in svet. Razmišljanja o življenju so podkrepljena s konkretnimi primeri in temeljijo na budistični filozofiji, ki bi je gotovo več kot kanček potreboval vsak posameznik v tem našem prehitrem in prenapetem duhu časa.« - iz spremnega besedila psihologinje Janine Curk, prevajalke knjige

O avtorici
Dr. Tara Brach je po študiju psihologije in politologije deset let živela v ašramu, nato pa doktorirala iz klinične psihologije. Kot priznana učiteljica meditacije in psihoterapevtka vodi Insight Meditation Community of Washington in je avtorica več mednarodnih uspešnic. Več o avtorici

VIR: založba Chiara