Rojstni dan proslavili s komedijo BOEING BOEING

Eno najbolj priljubljenih gledališč v Sloveniji - Špas teater, je sinoči praznovalo svoj zavidljiv jubilej - 25 let, ki so ga proslavili s premiero veleuspešne komedije BOEING BOEING, kjer je povabljence na odru zabavala zvezdniška posadka in jih odpeljala v deželo smeha. “Zelo zabavna komedija, res so izbrali pravo za njihov 25. rojstni dan”, je bilo slišati glasove gledalcev po predstavi.

V Špasu so Inti Šraj, Lea Cok, Jan Bučar, Gorka Berden, Vesna Slapar in Gregor Podričnik postregli s premiero sila zabavne komedije “Boeing Boeing”.Foto: Špas Teater


­Pred natanko 25 leti, 26. oktobra 1997, je Urša Alič imela “noro idejo”, ko je s premiero komedije Dan norosti odprla prvo zasebno gledališče v Sloveniji. Danes, četrt stoletja kasneje, pa je ta zavidljiv jubilej Špas teatra proslavila s premiero veleuspešne komedije “Boeing Boeing”, v kateri so gledalci poleteli nazaj v sladka, svobodno misleča 60-ta, v zgodbo najbolj sočne situacijske komedije, polne zmešnjav in zamenjanih identitet. Na poletu najbolj nore komedije zmešnjav je za salve smeha in val navdušenja poskrbela zvezdniška posadka - igralci Gorka Berden, Jan Bučar, Lea Cok, Gregor Podričnik, Inti Šraj in Vesna Slapar. Priznani režiser Vinko Möderndorfer je na oder Špas teatra postavil zabavno komedijo, v kateri spremljamo zgodbo glavnega junaka, ki uživa v ljubezenskih uricah s kar tremi atraktivnimi stevardesami naenkrat - Francozinjo, Američanko in Nemko, ki sicer letijo za različne letalske družbe. In ko se naenkrat znajdejo vse v njegovem stanovanju? Sledi komična ljubezenska katastrofa, ki dodobra nasmeji občinstvo.

Ekipa Špas teatra z rojstnodnevno torto.Foto: Špas teater


­Nad premiero nove komedije Boeing Boeing je navdušena tudi producentka in direktorica Špas teatra Urša Alič, ki si boljšega praznovanja 25-letnice ne bi mogla zamisliti. “Ko sem se odločala za predstavo ob 25-letnici, sem imela v mislih točno to. Da bi gledalci zapuščali dvorano široko nasmejani in dobre volje. To je naše poslanstvo in resnično sem vesela in ponosna, da smo tako proslavili 25. rojstni dan. Špas teater je družinsko podjetje in hvaležna sem moji družini in vsem mojim sodelavcem, ki mi že ves čas stojijo ob strani”, je po predstavi povedala več kot zadovoljna Urša Alič, ki je pred 25 leti imela “noro idejo”, ki jo je trmasto izpeljala in zaradi nje še danes piše zgodbo o uspehu - zgodbo Špas teatra. Čestitke so včeraj deževale iz vseh strani.
­
Znani Slovenci in Slovenke so na premieri Boeing Boeing uživali od začetka do konca in se nasmejali do solz. Foto: Špas teater

­
V Špas teater je prišlo čestitat tudi veliko znanih obrazov, ki so se ob gledanju nove komedije zmešnjav do solz nasmejali: Rebeka Dremelj, Jasna Kuljaj, Jonas Žnidaršič, Marko Vozelj, Salome, Peter Vilfan, Nataša Pirc Musar, Boris Kerč, Marijana Brecelj, Alenka Bikar, Damjan Murko, Matej Zemljič, Lado Leskovar, Špela Grošelj, Lucija Ćirović, David Sluga, Jože Potrebuješ in mnogi drugi. “Ta komedija je fantastična, sploh se ne moreš nehat smejat. Nazadnje sem se tako močno nasmejala Ranku Babiću, danes pa mi je tudi prijateljica dala robček, da sem si obrisala solze smeha. Vsi igralci so bili fantastični, Vesna Slapar pa nas je vse ”sezula" do konca. Res priporočam ogled, ne bo vam žal," je po predstavi povedala nepremagljiva Rebeka Dremelj, priljubljeni igralec Matej Zemljič pa dodal: “Perfektna komedija! Po dolgem času spet ena kvalitetna situacijska komedija. Res sem užival do konca in se nasmejal do solz. Čestitke igralcem, ki so res odlični. Prav rekel sem si: ”Pismo, blagor igralcem, jaz bi tudi igral v tako dobro napisani komediji." Čestitke Špasu za 25 let!".
­

PR: Agencija AVI