Premiera AVATAR: POT VODE v Cineplexxu Ljubljana Rudnik

13 let je minilo, odkar je mojstrovina Jamesa Camerona na glavo postavila vsa filmska pravila in navdušila svetovno populacijo. AVATAR iz leta 2009 je vse do danes najbolj dobičkonosen film vseh časov, saj je zaslužil že več kot 2,8 milijarde ameriških dolarjev. Režiser James Cameron je od septembra 2017 dalje simultano snemal 4 nadaljevanja filma, v skupnem proračunu več kot 1 milijardo ameriških dolarjev. Prvo nadaljevanje kultne uspešnice, AVATAR: POT VODE, je včeraj doživelo premiere v vseh Cineplexx kinih po Sloveniji. Več kot tri ure trajajoča filmska mojstrovina je navdušila prve gledalce.
 
Vizualno zvočni spektakel v DOLBY ATMOS zvočni tehnologiji in RealD 3D sliki so si na premieri v Cineplexxu Ljubljana Rudnik ogledali tudi mnogi znani obrazi; glasbenik Tomaž O. Rous, standup komik Tin Vodopivec, TV voditeljici Ana Raščan ter Špela Jereb, Youtuberji Pero Martič, Kaya Solo in Jure Tršan. Prost večer sta si vzela tudi Azra in Matjaž Pucko ter Iryna Osypenko, ki si je film ogledala s prijateljico Dino Slapšak. Med prvimi gledalci so bili tudi filmski kritiki – Marcel Štefančič, Matic Majcen ter Damijan Vinter. V dvorani je za dobro vzdušje pred filmom poskrbel moderator Radia 1, Iztok Gustinčič, za osvežitev pa Radenska Naturelle. Prve vtise so oboževalci podelili po filmu ob modrih Majinih torticah ter Avatar cocktailih za katere je poskrbel Gordon’s London Dry gin & tonic.
 
Obiskovalci so se zabavali ob ustvarjanju 360° video posnetkov z loop kamero podjetja Artu. Dogajanje je popestril tudi 2,7 m visok in 72 kg težak kip Avatarja, ki so ga s 3D tiskalniki natisnili in izdelali v podjetju 3WAY. Sestavljen je iz 55 3D natisnjenih kosov, za 3D tiskanje so porabili caa. 1360 ur, za končno dodelavo pa še 250 ur.
 
Foto: Mediaspeed
 
AVATAR: POT VODE – že na velikem platnu v Cineplexx kinih https://www.cineplexx.si/movie/avatar-pot-vode/
Proračun novega filma AVATAR: POT VODE je znašal 250 milijonov dolarjev in je bil s tem večji od proračuna prvega dela, ki je znašal 237 milijonov dolarjev. Ponovno gre za dovršeno vizualno filmsko poslastico, za katero nekateri pravijo, da je tako zelo čudovita, natančna in neverjetna, da bi bila lahko že dokumentarni film o sami Pandori. V filmu spoznamo popolnoma novo, drugačno Pandoro. Spoznamo morje, življenje z njim in v njem, popolnoma nove živali, rastline, like in seveda neverjetno povezavo med vsemi njimi.
 

VIR: Cineplexx