Izolski občinski svet je na včerajšnji seji sprejel Letni program športa v Občini Izola za leto 2024. V prihodnjem letu bo občina skladno z nedavno sprejetim proračunom za leto 2024 za delovanje športnih društev, naložbe v športno infrastrukturo ter delno tudi za delovanje Centra za kulturo, šport in prireditve (CKŠP) namenila 1,643.300 evrov.

Izola, 22. december 2023 – Izolski občinski svet je na včerajšnji seji sprejel Letni program športa v Občini Izola za leto 2024. V prihodnjem letu bo občina skladno z nedavno sprejetim proračunom za  leto 2024 za delovanje športnih društev, naložbe v športno infrastrukturo ter delno tudi za delovanje Centra za kulturo, šport in prireditve (CKŠP) namenila 1,643.300 evrov.
 
Občinski svet je v nadaljevanju potrdil spremembe ustanovitvenih aktov javnih zavodov, torej vrtca, osnovnih šol, Zdravstvenega doma Izola, Mestne knjižnice Izola in CKŠP, ki jih je bilo treba uskladiti z zakonodajo.

 
Svetniki so potrdili tudi nakup zemljišč za nadaljevanje komunalnega opremljanja območja gradbenih parcel na Šaredu. Zatem je sprejel sklep o imenovanju Iztoka Škerliča za direktorja Javnega zavoda za spodbujanje podjetništva in razvojne projekte Občine Izola. Izbran je bil na podlagi javnega razpisa, novi štiriletni mandat mu bo začel teči 1. januarja in bo trajal do 31. decembra 2027. V svet omenjenega zavoda je občinski svet za štiriletno obdobje kot predstavnike občine oziroma ustanoviteljice imenoval Marka Treskavico, Mirjano Klodič in Vasilija Žbogarja.
 
Nazadnje so svetniki podali vprašanja in pobude. Župan Milan Bogatič jim je zaželel vesele božične praznike in uspešno novo leto, direktorica mestne knjižnice Marina Hrs, ki se bo po skoraj 33 letih vodenja knjižnice v kratkem upokojila, pa jih je spomnila na globlji pomen pravljic in jim tudi povedala istrsko ljudsko pravljico Ta prva bo ta zadnja, ki jo je priredil nedavno preminuli Marjan Tomšič.    

VIR: Občina Izola