Za Mestno občino Velenje je september praznični mesec. 20. septembra mineva 64 let odkar je bilo odprto novo mestno središče.

Za Mestno občino Velenje je september praznični mesec. 20. septembra mineva 64 let odkar je bilo odprto novo mestno središče. Danes smo v mestni hiši pripravili novinarsko konferenco, na kateri je župan Mestne občine Velenje Peter Dermol predstavil najpomembnejše praznične aktivnosti in aktualne investicije v naši lokalni skupnosti.

Najbolj praznično bo ta mesec prav na dan praznika, 20. septembra, ko ob 18. uri v velenjskem domu kulture pripravljamo slavnostno sejo, na kateri bomo podelili najvišja občinska priznanja. V petek, 22. septembra, pa od 19. ure na Titovem trgu za vse občanke in občane pripravljamo praznični koncert z Ansamblom Saše Avsenika in skupino Tabu.
 
Mestna občina Velenje vsako leto ob prazniku občine podeli najvišja občinska priznanja. Letos bodo priznanje župana Mestne občine Velenje prejeli: Okrepčevalnica Mladost, Konovski štrajherji, Nina Mavec Krenker, Nada Štraus in Lutkovno gledališče Velenje. Plaketo Mestne občine Velenje bodo prejeli: Mala Napotnikova kiparska kolonija, Varstveno delovni center SAŠA in Mladinski svet Velenje. Grb Mestne občine Velenje prejmeta Medobčinsko društvo gluhih in naglušnih Velenje in Marko Primožič. Letos pa bomo razglasili tudi častnega občana Mestne občine Velenje, kar bo postal dr. Franc Žerdin.
 
Veselo vzdušje bo v našem mestu že veliko prej, saj bo v času med 9. in 15. septembrom oblast prevzela Pika, ki vabi na največji otroški festival v Sloveniji – Pikin festival.
 
Tudi letos sodelujemo v projektu Evropski teden mobilnost, v okviru katerega bomo pripravili številne aktivnosti za bolj trajnostno mobilnost naših občank in občanov. 19. septembra bomo zaprli Rudarsko cesto za ves promet in na njej pripravili bogat program ob Dnevu brez avtomobila. Prav tako smo že začeli  s kolesarskimi zajtrki, ki jih vsak petek v septembru med 6. in 8. uro zjutraj delimo na Vodnikovi cesti v bližini Osnovne šole Gustava Šiliha.
 
V četrtek, 21. septembra pripravljamo v Hotelu Paka že tretjo mednarodno razvojno konferenco Pozdravljena prihodnost. Tema letošnje konference je nadaljnji gospodarski razvoj v premogovnih regijah Evropske unije v procesu izstopa premoga.
 
Župan Peter Dermol vsako leto v tem času sprejme različne skupine. Prostovoljce, gasilce, policiste, krvodajalce, predstavnike civilne zaščite, redarje in policiste je že sprejel, prav tako častne občane, pripravljamo pa še sprejeme za prvošolce, novorojence, zlate maturante, zaposlene s področja turizma, starejše in invalide.
 
V septembru bomo v Velenju gostili tudi delegacije iz naših partnerskih mest: Esslingen am Neckar, Vranje, Vrnjačka Banja, Prijedor, Prievidza, Pljevlja, Novi Travnik in Valjevo.
 
Živahno bo na Titovem trgu tudi 23. septembra, ko Športna zveza Velenje pripravlja aktivnosti ob dnevu slovenskega športa in dogodek Velenje se predstavi, na katerem se predstavljajo velenjska športna, kulturna, izobraževalna in druga društva in klubi. Izvedli pa bodo tudi Tek očkov.
 
Mestna občina Velenje je znana po dobrodelnosti in velikem številu srčnih prostovoljcev. Tako bodo tudi marsikatere praznične aktivnosti dobrodelne, najpomembnejši dobrodelni dogodek pa pripravljamo 7. oktobra, ki bo
od 12. ure dalje potekal na Visti, na katerem bodo nastopili velenjski otroci, učenci, dijaki in prostovoljci Šolskega centra Velenje, plesne šole in znani glasbeni ustvarjalci. Vsa zbrana sredstva bomo namenili našim občanom in ljudem iz Savinjske ter Koroške regije, ki pomoč najbolj potrebujejo za sanacijo škode po neurjih in poplavah.
Vstopnice za dobrodelni dogodek po ceni 5 evrov za odraslo osebo že lahko kupite na več prodajnih mestih: v Domu kulture Velenje, kjer ima sedež Festival Velenje, Knjižnici Velenje in prostorih Zavoda za turizem Šaleške doline v Vili Bianci.
Izdelali smo tudi velik rumen hranilnik v obliki srca, v njem pa bomo zbirali prostovoljne prispevke. Vabimo vse, tako občane kot obiskovalce mesta, da darujejo dobrodelni prispevek in tako skupaj pokažemo, da nam je mar – SKUPAJ NAPOLNIMO SRCE. Hranilnik bo postavljen na različnih lokacijah večjih prireditev, kjer se bodo prodajale tudi vstopnice za dobrodelni dogodek.
 
Številne aktivnosti v prazničnem mesecu septembru pripravljamo občina, javni zavodi, društva in druge institucije.
 
PR - Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje
/