napovednik


NOVICA Igrača Konstrukta po 45 letih od zasnove končno na trgu
Na novinarski konferenci v MAO so Natalija Lapajne, kustosinja v MAO in Meta Kamšek z ekipo kočevskega Festivala lesa predstavili oživljeno didaktično igračo Konstrukta legendarnega oblikovalca Nika Kralja.

Konstrukta je preprosta, a domišljena, trpežna in pristna lesena didaktična igrača za vse generacije. Predstavlja Kraljev odnos do sveta, ki ga z njo spoznavamo v brezkončnih različicah in niansah.

Lesena igrača Konstrukta je prejemnik znaka odličnosti »Made in Slovenia«, ki ga podeljuje Center za kreativnost, prav tako pa je bila ekipa Festivala lesa v letu 2022 izbrana kot prejemnik na javnem razpisu »Spodbujanje kreativnih kulturnih industrij – CzK«, ki ga razpisuje Ministrstvo za kulturo.

Konstrukto najdete v MAO trgovini ter v spletni trgovini Konstrukta.

NOVOLETNA POP-UP TRGOVINA Jelka16.-24. december 2022 med 11:00 in 19:00

December je tu in z njim nova edicija novoletne pop-up trgovine Jelka, ki tokrat v razširjeni postavi spet ponuja najbolj sveže izdelke ustvarjalk in ustvarjalcev na domačih tleh.

Oblikovalcem uporabnih in dekorativnih keramičnih kosov delavnice Levo: MYU, Salto Dionys in Float se pridružujejo še posode Od oka, Zanamizo in Naturamorta, pletenine Jone Bednjanec, ročno tkane blazine Kobeiagi Kilims, leseni potreti Nine Mršnik, Pečeno pohištvo, kozarec Zvonko, obešalnik Drevo, ilustracije Aje Sredanović ter širok nabor zimskega branja striparne Stripolis!

Vabljeni v Povezovalnico Dobro z dobrim na Gornjem trgu 6, kjer jih lahko obiščete vsak dan med 11. in 19. uro do sobote, 24. decembra.

Več o trgovini in sodelujočih oblikovalcih >>>
NAGRADA OBČINSTVA Green Product Award
Mednarodna nagrada Green Product Award že od leta 2013 odlikuje izdelke in storitve na področju trajnosti, inovativnosti in oblikovanja, nagrada Green Concept Award pa nagrajuje ustvarjalce vizionarskih konceptov, ki še niso na trgu. Oglejte si nominirane zelene izdelke in koncepte, med katerimi so se znašli tudi izdelki in koncepti številnih slovenskih oblikovalcev. Glasovanje poteka do 22. januarja 2023.
JAVNI POZIV Povezovanje sodobnega oblikovanja, rokodelstva in obrtiRok za prijave: 30. jan 2023

Rezultat sodelovanja bo koprodukcija izdelave izdelka, prototipa ali nadgradnja že obstoječega produkta v omejeni nakladi, ki bo predstavljen v okviru Trienala rokodelstva in obrti ter na drugih dogodkih in razstavah.

Več o pozivu >>>
JAVNI POZIV Trienale rokodelstva in obrtiRok za prijave: 12. mar 2023

Konzorcij projektnih partnerjev objavlja javni poziv za sodelovanje na razstavi Trienale rokodelstva in obrti, ki bo potekala od 14. septembra do 14. oktobra 2023 v Slovenj Gradcu.

Več o pozivu >>>

VIR: MAO