Inšpektorji enega najvplivnejših mednarodnih vodnikov so v iskanju najboljših grižljajev in požirkov ponovno prečesali Slovenijo.

Ljubljana, 25. februar 2022 - Inšpektorji enega najvplivnejših mednarodnih vodnikov so v iskanju najboljših grižljajev in požirkov ponovno prečesali Slovenijo. Danes so na spletnem dogodku razkrili najvišje ocenjene restavracije in prejemnike posebnih nagrad Gault&Millau Slovenija za leto 2022. O razcvetu domače kulinarike priča dejstvo, da se je med najboljše zavihtelo kar osem restavracij, dva mlada talenta in dve priljubljeni zbirališči. Celoten nabor odličnih gostincev in gastronomskih zakladov Slovenije pa bo znan v drugi polovici marca, ko izide letošnji vodnik, ki ga je tudi tokrat partnersko podprla Slovenska turistična organizacija (STO).


Vsi dobrojedci in vinoljubci bodo kmalu lahko posegli po četrti slovenski izdaji priznanega gastronomskega vodnika Gault&Millau. Še pred tem pa je direktorica Gault&Millau Slovenija Mira Šemić skupaj z izbranimi gosti tradicionalno razkrila najboljše za leto 2022. Letošnja podelitev nagrad je potekala v virtualnem svetu, kjer se je sklenila z željo po vnovičnem srečanju v živo – za mizo v družbi najboljših.

»Tudi preteklo leto za gostince ni bilo enostavno, zato je še toliko bolj navdihujoče opazovati predanost in strast, s katerima neumorno premikajo meje v svetu gastronomije. Prejemniki posebnih nagrad in vsi uvrščeni v vodniku predstavljajo bogate in raznolike okuse Slovenije tako na krožniku kot v kozarcu. In za to si zaslužijo vse čestitke in pohvale. Pa tudi podporo. Zato velja apel vsem gurmanom – zajemite življenje z največjo žlico in uživajte v odkrivanju vsega, kar ponuja Slovenija. S tem ne boste napolnili le svojega želodca in srca, temveč tudi podprli domačo gastronomijo,« je povedala Mira Šemić, direktorica Gault&Millau Slovenija.   

Pomen gastronomije poudarja tudi Ilona Stermecki, mag. mark. in prod., v. d. direktorice Slovenske turistične organizacije: »Še posebej v zadnjih letih je slovenska gastronomija deležna izredne pozornosti mednarodne strokovne, medijske in splošne javnosti, ki Slovenijo v sam vrh lestvic priporočenih držav pogosto uvrščajo prav na osnovi gastronomije. Gastronomija je bistven in komplementaren del vsake turistične ponudbe in lahko pomembno prispeva k uresničevanju ciljev desezonalizacije, razpršitve turističnih tokov in višje dodane vrednosti v slovenskem turizmu. Prav gastronomija nudi tudi veliko možnosti in izzivov za oblikovanje novih, trajnostnih, pogosto tudi inovativnih produktov. Mednarodno prepoznavni in vplivni gastronomski vodniki, kot je Gault&Millau, pomembno pripomorejo k krepitvi prepoznavnosti Slovenije kot dežele, ki navduši tudi najbolj zahtevne foodije. Zato Slovenska turistična organizacija od vstopa tega uglednega gastronomskega vodnika na slovenski trg partnersko sodeluje pri projektu. Čestitke vsem letošnjim nagrajencem po izboru vodnika Gault&Millau 2022«.

Seznam najboljših po izboru vodnika Gault&Millau Slovenija za leto 2022 je na voljo v medijskem središču 

PR: STO