vabimo vas na FIBROSVET, dne 14. maja 2022 v Novi Gorici, ki ga pripravlja Društvo za fibromialgijo v počastitev svetovnega dneva fibromialgije, 12. maja in 18. rojstnega dneva društva, 22. maja.

Spoštovani,

Društvo je bilo ustanovljeno leta 2004, s sedežem v Ljubljani in združuje bolnike s fibromialgijo, mialgičnim encefalomielitesom (sindrom utrujenosti po preboleli virozi) in chronic fatigue sindrom (sindrom kronične utrujenosti) in njihove podpornike.  V društvo se je do sedaj včlanilo preko 1540 oseb, od tega je danes aktivnih 765 članov. V fibromialgiji, sindromu po preboleli virozi in sindromu kronične utrujenosti se prepletajo simptomi motenega delovanja osrednjega živčnega sistema, hormonskih in imunskih motenj. V društvu deluje 9 skupin (Ljubljana, Maribor in Murska Sobota, Posavje, Zasavje, Celje, Nova Gorica, Koper, Gorenjska in Dolenjska z Belo Krajino) in vsako leto organizira prireditev druga skupina. Delovanje Društva za fibromialgijo podpira Strokovni svet s predsednicama prim. dr. Nene Kopčavar Guček, dr. med., spec. družinske medicine in Helena Jamnik, dr. med., spec. fiz. in rehab. med. V strokovnem svetu so še člani: prof. dr. Alojz Ihan, dr. med., spec. imunolog in klin. mikrobiolog, prof. dr. Marjan Zaletel, dr. med., spec. nevrolog in Tina Rozman, dr.med., spec. mdpš.

Dogodek se bo odvijal na naslovu Cesta IX. Korpusa 112, 5250 Solkan, z naslednjim programom:
10:00 – 10:1510:15 - 10:3010:30 - 10:40 10:40 - 10:50
10:50 – 11:50 | PrihodDobrodošlica članom in članicam, ter ostalim prisotnimNagovor predsednice društva Katarine PodgoršekNagovor soustanoviteljice in častne predsednice društva Veronike FelicijanPrvi del Fibroiger (vaje iz koncentracije in spomina) in test zmogljivosti (s centrom za krepitev zdravja ZD Nova Gorica)
11:50 – 12:00 | Odmor
12:00 – 13:30 | Strokovna predavanja:1.    Pozdravni nagovor: predsednica strokovnega sveta društva: Helena Jamnik, dr. med., spec. rehab. in fiz. med. (URI Soča)2.   
Kam v okviru kronične bolečine umestimo fibromialgijo: Gorazd Požlep, dr. med., spec. anesteziolog (UKC Ljubljana)3.    Predlog smernic za celostno obravnavo in oceno delazmožnosti bolnikov s fibromialgijo: Tina Rozman, dr. med. spec. mdpš (URI Soča) – članica strokovnega sveta društva4.    Pomen logoterapije za življenje s fibromialgijo: A. Lučič, k. za logoterapevtko (Zavod Žički tabor za duhovno rast – Slovensko društvo za logoterapijo)
13:30 – 14:30 | Kosilo na prireditvenem prostoruOgled ročno izdelanih izdelkov članic Regijske skupine za samopomoč Soča - GORIŠKA
14:30 – 14:40 | Pozdrav župana
14:40 | Kulturna točka presenečenja
15:10 – 16:10 | Nadaljevanje Fibroiger (vaje iz koncentracije in spomina)
16:10 – 16:50 | Sprostitvena delavnica (smejalna joga)
17:00 | Ogled Burbonk – vrtnic na Kostanjevici – Kapela in odhod proti domu
Hkrati vas vabimo, da objavite napoved prireditve FIBROSVET v vaših medijih, da dosežemo vse, ki jih ta tema zanima ali se prepoznajo v eni izmed teh bolezni. Dogodek je odprt tudi za vso zainteresirano javnost. Želeli bi, da se obeleži 12. maj – svetovni dan fibromialgije v medijih. V kolikor vam je tema zanimiva, nas kontaktirajte in objavite članek v četrtek, na svetovni dan fibromialgije. Če potrebujete sogovornika, naši člani so razkropljeni po celi Sloveniji, lahko za vaše sogovornike prosimo naše člane.
Pomembno je, da ljudje s fibromialgijo vedo, da imajo društvo v katerem bodo našli sogovornika, v katerem se bodo počutili razumljene in v katerem bodo dobili podporo. Društvo svojim članom na 14 dni nudi telovadbo in meditacijo preko zooma in mesečna predavanja. Skupine se srečujejo mesečno, člani hodijo na pohode, si izmenjujejo izkušnje. Organiziramo jim dan zdravja in tedenska zdravljenja v zdravilišču. Člani imajo še druge ugodnosti, ki jih društvo za njih izposluje. Sodelujemo s centri za krepitev zdravja in drugimi društvi.
Za prireditev, vas vljudno prosimo, da bi vašo prisotnost najavili. Poskrbeli bomo, da boste imeli sogovornika.

PR: Društvo za fibromialgijo