Inštitut za razvoj družbene odgovornosti (IRDO) je v sodelovanju s podpornimi partnerji v objavil 14. razpis za HORUS 2022 – slovensko nagrado za družbeno odgovornost in trajnostni razvoj.

avtorica Anita Hrast

Letošnja novost je možnost pridobitve certifikata, ki ga podeljuje neodvisna komisija za certificiranje.  Organizatorji k sodelovanju vabimo profitne in neprofitne osebe vseh velikosti, med njimi podjetja, zavode, neprofitne in druge organizacije, lokalne skupnosti, osebe javnega prava, novinarje in posameznike, ki delujejo družbeno odgovorno. Prijave se zbirajo do 5. novembra letos, nagrade pa bodo podeljene 16. decembra 2022.
Izmerite svojo »temperaturo«

“HORUS 2022 je priložnost za vse prijavitelje, da ne le začutite, ampak preverite “temperaturo” svojih aktivnosti na področju DOTR. To pomeni, da vprašalnik omogoča temeljit pregled vsega, kar v organizaciji na tem področju počnete; pa ne le to – pridobite priporočila, usmeritve in primerjavo z mednarodnimi praksami za nadgradnjo trajnostnih in družbeno-odgovornih praks in strategij. Zame kot osebi, ki že petindvajset let delujem na področjih gospodarstva, javne in lokalne uprave, je to bistvena dodana vrednost pred primerljivimi vprašalniki v Sloveniji in mednarodno. Ob tem pa razpis letos dodatno omogoča pilotno certificiranje, ki ga v IRDO razvijamo ob podpornem partnerju TÜV Avstrija. Tako v 14. leto Horus stopa še dodatno oplemeniten,« je ob objavi razpisa in certificiranja poudarila mag. Natalie Cvikl Postružnik, predsednica Strokovno-organizacijskega odbora nagrade in certifikata Horus, sicer prokuristka Insights, družbe za odkrivanje in razvoj potencialov d.o.o.

Horus omogoča dvig ozaveščanja, predvsem pa je orodje za implementiranje konkretnih aktivnosti


PR: Insights