Novi Cayenne S E-Hybrid je sinonim za popolno ravnovesje med vrhunsko zmogljivostjo, športnim prestižem in vsakdanjo uporabnostjo.

Novi Cayenne S E-Hybrid je sinonim za popolno ravnovesje med vrhunsko zmogljivostjo, športnim prestižem in vsakdanjo uporabnostjo. Na voljo je v karoserijskih izvedbah SUV in Coupé, njegova temeljito prenovljena hibridna tehnologija pa z inteligentnim upravljanjem energije zagotavlja več zmogljivosti, izboljšan električni doseg in krajše čase polnjenja.

Cayenne S E-Hybrid je tretji priključni hibrid v seriji nove generacije Cayennov ter je umeščen med modela Cayenne E-Hybrid in Cayenne Turbo E-Hybrid. Avtomobil se osredotoča na ravnovesje med vrhunsko zmogljivostjo in vsakdanjo uporabnostjo, na voljo pa bo v karoserijskih izvedbah SUV in Coupé. Temeljito prenovljena hibridna tehnologija z inteligentnim upravljanjem tudi Cayennu S E-Hybrid zagotavlja izboljšan električni doseg in krajše čase polnjenja.

V novem Cayennu S E-Hybrid se vrti prenovljen 3-litrski šestvaljnik z močjo 260 kW (353 KM), dopolnjuje pa ga električni motor s 130 kW (176 KM). Skupaj dosegata sistemsko moč 382 kW (519 KM) in največji sistemski navor 750 Nm. Njun velik potencial se odraža v vrhunskih voznih zmogljivostih. S Cayennom S E-Hybrid bo pospeševanje z mesta do 100 km/h trajalo le 4,7 sekunde, kazalec hitrosti pa se bo ustavil šele pri 263 km/h.


Več udobja, bolj dinamična vožnja in povečan električni doseg
Cayenne S E-Hybrid je serijsko postavljen na prilagodljivo zračno vzmetenje, ki ob večji zmogljivosti zagotavlja tudi udobnejšo vožnjo. Njegova inovativna zasnova blažilnikov z 2-prekatno 2-ventilno tehnologijo omogoča izjemno širok razpon delovanja vzmetenja, ki sega od zelo udobnih pa vse do visokozmogljivih dinamičnih nastavitev.


Novega Cayenna S E-Hybrid poganja optimiziran hibridni sistem zadnje generacije, ki omogoča do 90 km čistega električnega dosega (EAER City). Več kot dovolj torej, da boste večino vsakodnevnih lokalnih voženj opravili popolnoma brez izpustov. Povečan električni doseg omogoča nova baterija s kapaciteto 25,9 kWh, ki jo boste ob dovolj zmogljivem domačem električnem priključku napolnili v manj kot dveh urah in pol. Hitro polnjenje omogoča serijski notranji polnilnik z močjo polnjenja do 11 kW.

Športno-elegantna zunanja podoba
Tudi vizualno je novi Cayenne S E-Hybrid brezhibno vključen v novo modelno paleto. Serijsko je postavljen na 20-palčna platišča Cayenne S, njegov zadek pa krasi izpušni sistem z dvema dvojnima izpušnima cevema iz brušenega nerjavečega jekla.

SUV in Coupé se ne razlikujeta le po zunanji obliki, ampak tudi po paketih zunanjosti. SUV-a krasijo srebrni, kupeja pa črni zunanji elementi. Pri obeh modelih za varno in udobno vožnjo ponoči skrbijo serijski matrični LED-žarometi. Novi visokoločljivi matrični LED-žarometi pa so na voljo kot dodatna oprema.


Bogato opremljena in inovativna notranjost
Potnike bo v novem Cayennu S E-Hybrid razvajala bogata serijska oprema, ki vključuje 8-smerno električno nastavljive komfortne sedeže, paket Sport Chrono s stikalom za hitro preklapljanje med načini vožnje, stopalke iz nerjavečega jekla in paket notranjosti Diamar z dekorativnimi elementi v barvnem odtenku Silvershade. Vozniku so na voljo tudi dodatne funkcije v aplikaciji My Porsche, vključno z novimi funkcijami Apple CarPlay. Z integracijo slednjih je Porsche postal prvi proizvajalec avtomobilov, ki je omogočil lažji dostop do avtomobilskih funkcij v aplikaciji CarPlay.

V novem Cayennu S E-Hybrid za dodatno udobje skrbita nova opcijski zaslon za sopotnika, na katerem ta lahko upravlja multimedijske vsebine, ter nov opcijski sistem za kakovost zraka, ki je namenjen filtriranju delcev in nevarnih snovi.

VIR: Porsche Slovenija