V preteklem tednu je Predsednik VZMD, mag. Kristjan Verbič, aktivno sodeloval na Konstitutivni seji Strokovne posvetovalne skupine uporabnikov finančnih storitev pri Evropski komisiji (FSUG), kamor je bil imenovan maja letos.

 Skupina FSUG je bila s strani Evropske komisije vzpostavljena leta 2010, z željo po vključitvi uporabnikov finančnih storitev v oblikovanje predpisov, postopkov in politik na ravni EU. Mag. Verbič je sicer na ravni EU tudi član Posvetovalne delovne skupine Stalnega odbora za Finančne inovacije (FISC CWG) pri Evropskem organu za vrednostne papirje in trge (ESMA), predhodno pa je bil član Posvetovalne delovne skupine Stalnega odbora za korporativne finance (CFSC CWG) pri ESMA. Po nedavnem srečanju Evropske federacije investitorjev in uporabnikov finančnih storitev (BETTER FINANCE) v Atenah pa je bil na Generalni skupščini že petič izvoljen v Izvršni odbor te vplivne evropske asociacije, ki združuje blizu 5 milijonov vlagateljev ter 40 nacionalnih združenj delničarjev in investitorjev.

V Bruslju je sinoči potekal sprejem ob 20-letnici Konference evropskih finančnih storitev, v organizaciji FORUM EUROPE, kjer je zbrane nagovoril tudi Generalni direktor Generalnega direktorata za finančno stabilnost, finančne storitve in unijo kapitalskih trgov pri Evropski komisiji (FISMA), John Berrigan (na fotografiji v pogovoru z mag. Verbičem). Dogajanja se je na povabilo organizatorjev udeležil tudi Predsednik VZMD, ki je priložnost izkoristil za številne neformalne pogovore z uglednimi mednarodnimi udeleženci, odločevalci ter strokovnjaki s področja finančnih storitev in kapitalskih trgov.

PR: VZMD