Ta lahko prispeva k zmanjšanju preobremenjenosti omrežja, uporabnik omrežja pa lahko z njo celo zasluži.

Datum objave:
21. februar 2023

Avtor:
Polona Bahun
Ta lahko prispeva k zmanjšanju preobremenjenosti omrežja, uporabnik omrežja pa lahko z njo celo zasluži.

Razogljičenje celotne družbe bo terjalo obsežno elektrifikacijo, zato v Elektru Ljubljana pospešeno raziskujejo različne možnosti za zagotovitev zanesljive in cenovno vzdržne preskrbe z električno energijo. Uvajanje konceptov naprednih omrežij je ključno za optimalno izrabo sistema. 
Kot prvo med takimi storitvami uvajajo v podjetju prožnost, ki lahko prispeva k zmanjšanju preobremenjenosti omrežja, uporabnik omrežja pa lahko z njo celo zasluži. Namenjena je tistim, ki svoje domove ogrevajo z električno energijo, toplotnimi črpalkami, električnimi pečmi in lahko te za krajši čas izklopijo ter pri katerih je znesek na položnici pozimi višji od stotih evrov. Kot je pojasnil predsednik uprave Elektro Ljubljana Vekoslav Korošec, z novo storitvijo aktivnim uporabnikom omogočajo, da ob preobremenitvah omrežja z izklapljanjem naprav, oddajo kilovate in tako zaslužijo.
Uporabniki, ki želijo postati ponudniki prožnosti, se lahko registrirajo na portalu Moj elektro, ostala navodila so na voljo na spletni strani Elektra Ljubljana.

VIR: Naš Stik