RTV Slovenija vabi k sodelovanju na festivalu Popevka 2022.

Bi želeli nastopiti na odru priljubljenega festivala Popevka? Potem vas vabimo, da do 3. maja 2022 do polnoči izpolnite spletni obrazec na www.rtvslo.si/popevka2022. Morda bo prav vaša skladba jeseni postala najboljša popevka leta 2022.

Služba za komuniciranje RTV Slovenija
8. april 2022 ob 11:31
Televizija Slovenija, RTV SLO


Vabilo za sodelovanje na festivalu Popevka je odprto do 3. maja 2022. Foto: Arhiv RTV SLO

Izbrani izvajalci bodo skladbo izvedli v živo z revijskim orkestrom RTV Slovenija ali z lastnim ansamblom (bandom), če gre pri prijavljenemu izvajalcu za glasbeno skupino.

Uradno vabilo za sodelovanje na festivalu Popevka 2022 je na voljo tukaj.

Pogoji sodelovanja
Prijavljena skladba je lahko dolga največ tri minute in pol (3 minute in 30 sekund). Besedilo skladbe mora biti napisano v slovenskem jeziku, izvajalci pa jo morajo v tem jeziku tudi zapeti. Skladba mora biti izvirna (v celoti in v posameznih delih skladbe) in še ne priobčena javnosti na dan prijave na vabilo.

Prijavitelji morajo prek spletnega obrazca na spletni strani www.rtvslo.si/popevka2022 naložiti:

  • v celoti izpolnjeno in podpisano izjavo, ki je del vabila,
  • izvod notnega zapisa skladbe,
  • besedilo skladbe,
  • MP3 tonskega zapisa skladbe (demo posnetek z vokalom),
  • fotografijo izvajalca oz. izvajalcev,
  • opis ustvarjalno-glasbenega delovanja izvajalca.


Na Popevki 2021 je s pesmijo Volkovi slavila Raiven. Foto: Adrian Pregelj

Prispele prijave bo ocenjevala najmanj tričlanska strokovna komisija. Seznam izbranih skladb, ki se bodo predstavile na prihajajočem festivalu Popevka 2022, bomo na naši spletni strani objavili najpozneje do 20. maja 2022.



Gregor Ravnik je na lanskem festivalu prejel Veliko nagrado strokovne žirije za najboljšo skladbo v celoti. Foto: Adrian Pregelj

Lani na Popevki slavila Raiven
Na Popevki 2021 je sodelovalo 11 skladb. Izmed vseh je občinstvo najbolj prepričala Raiven, ki je za skladbo Volkovi prejela Veliko nagrado občinstva Popevke 2021. Pet nagrad je podelila tudi strokovna žirija, ki so jo sestavljali predsednica žirije Eva Hren ter Eva Boto, Alja Kramar, Leon Oblak in Žiga Pirnat.

Veliko nagrado strokovne žirije za najboljšo skladbo v celoti je prejel Gregor Ravnik za skladbo Še ko te ni, te imam. Avtorja glasbe sta Marko Hrvatin in Mitja Bobič, avtor besedila Drago Mislej Mef, avtor priredbe pa Patrik Greblo. Nagrado za najboljše besedilo je prejel Tomaž Hostnik za skladbo Podaril si mi svoje srce v izvedbi Vudlenderjev. Nagrado za najboljšo priredbo je prejel Aleš Avbelj za skladbo Še bolj prav, ki so jo izvedli Okustični. Nagrado za najboljšo interpretacijo in nagrado za mladega obetavnega avtorja ali izvajalca je prejela Veronika Kumar za avtorsko pesem Solzam.