V ponedeljek, 22. januarja 2024, vas ob 18. uri vabimo na dogodek ob 20. obletnici smrti Rudija Šeliga in izidu novega izbora njegovih novel Ohranjeni spomin.

V ponedeljek, 22. januarja 2024, vas ob 18. uri vabimo na dogodek ob 20. obletnici smrti Rudija Šeliga in izidu novega izbora njegovih novel Ohranjeni spomin. Spominski dogodek bo v prostorih Društva slovenskih pisateljev na Tomšičevi 12 v Ljubljani, kjer bosta zbrane uvodoma nagovorila predsednik društva Dušan Merc in direktor založbe Beletrina Mitja Čander. Ta bo tudi moderiral pogovor z gosti – Šeligovim dolgoletnim prijateljem, literarnim zgodovinarjem, urednikom in dramaturgom Aleksandrom Zornom, ki je za novo izdajo pripravil izbor in spremno besedo, avtorjevim sinom Alešem Šeligo, ustanoviteljem in predsednikom Fundacije Rudi Šeligo, ter komparativistom in francistom Jaroslavom Skrušnýjem, poznavalcem Šeligovih del.

Kot interpretka Šeligovih novel bo na dogodku nastopila igralka Nataša Barbara Gračner, ki je med drugim igrala glavno vlogo Agate v filmu Triptih Agate Schwarzkobler, posnetem po Šeligovem istoimenskem romanu.Ob 20. obletnici slovesa književnika, urednika in predavatelja Rudija Šeliga bo izšel izbor šestih novel, ki so nastale med letoma 1966 in 1997. Sprva so bile objavljene v različnih revijah, pozneje pa v zbirkah. Magičnost in moč Šeligove poetike se skrivata v jeziku, s katerim daje na ogled vsako podrobnost in pred bralca prikliče reči, ki jih med svojo bivanjsko izkušnjo nemalokrat spregleda.

PR - Kreativna baza