S pomočjo tehnologije si lahko danes občutno pomagamo pri svojih življenjskih izzivih. In mladi so nam pri tem res lahko navdih, saj so med nami ne le z izjemno, silno, osupljivo, včasih neizmerno energijo, temveč nam odpirajo nov pogled na svet.

avtorica Nataša Grah

S pomočjo tehnologije si lahko danes občutno pomagamo pri svojih življenjskih izzivih. In mladi so nam pri tem res lahko navdih, saj so med nami ne le z izjemno, silno, osupljivo, včasih neizmerno energijo, temveč nam odpirajo nov pogled na svet. Z vidika, kot ga mi morda ne poznamo ali pa imamo izkušnje, ki temeljijo na nekem drugem časovnem obdobju in nekem drugem načinu življenja, tempu življenjskega stila in nekih čisto drugih življenjskih ovirah in izzivih. Predstavljam vam Žana Luko Artiča, mladega 18-letnega programerja, z velikimi cilji in z veliko znanja in sposobnostmi. A tudi z velikimi izzivi: psihoze ga spremljajo že od osmega razreda osnovne šole.

Kako se gradi genij?
Žan Luka Artič, kot otrok zelo introvertiran, zadržan, ubogljiv, šele kasneje z leti naveže stike s svojimi vrstniki, ki, kot mnogi, igrajo nogomet in košarko. S programiranjem se je seznanil že pri rosnih 10 letih, ko je preko spletnih vaj in seveda z dovolj znanja angleščine napisal prvi ukaz ‘Zdravo svet’. Prvi, ki mu je predstavil programiranje, je bil njegov oče. 

Preberite njegovo osupljivo zgodbo na: https://navdihni.me/disleksija-ovira-ali-priloznost/

VIR: Insights