Danes, 12. aprila, ob 18. uri pripravljamo v veliki dvorani gasilskega doma v Škalah (Škale 85, Velenje) zbor krajanov Krajevne skupnosti Škale - Hrastovec

Danes, 12. aprila, ob 18. uri pripravljamo v veliki dvorani gasilskega doma v Škalah (Škale 85, Velenje) zbor krajanov Krajevne skupnosti Škale - Hrastovec, na katerem bodo prisotni državni sekretar na ministrstvu za infrastrukturo Andrej Rajh, direktor Direkcije RS za infrastrukturo Bojan Tičar in vodja sektorja za investicije v ceste Tomaž Willenpart. S strani DARS-a bosta prisotna Luka Mozetič in Janez Kušnik. S strani Družbe za upravljanje investicij bo prisoten Uroš Selan, vodja projekta gradnje tretje razvojne osi. Prisotna bosta tudi predstavnika projektanta (Lineal) in gradbinca (STRABAG) ter predsednika krajevnih skupnosti Konovo in Stara vas.
 
Zadnja leta se krajani Krajevne skupnosti Škale - Hrastovec zaradi gradnje hitre ceste soočajo s povečano obremenitvijo obstoječe cestne infrastrukture, ki je tudi zaradi nevzdrževanja in neobnov v katastrofalnem stanju. Na alarmantno stanje cest smo že večkrat opozarjali tudi pristojna ministrstva, saj bo gradnja novih odsekov hitre ceste obstoječo cestno infrastrukturo še dodatno poslabšala.
 
S transparentno in poglobljeno razpravo lahko pripomoremo k širšemu konsenzu in s pravočasno izmenjavo informacij poiščemo boljše rešitve, s katerimi bo tudi krajanom ob gradbišču omogočeno čim bolj normalno življenje.
 
V Velenju si prizadevamo za izgradnjo primerne infrastrukture, ki bo nudila ustrezne pogoje in zagotavljala dobre razmere za gospodarski, turistični in družbeni razvoj. Tretja razvojna os, ki poteka na območju naše občine, je gotovo najpomembnejši razvojni projekt.
 
Predstavnike medijev prosimo za potrditev prisotnosti.
 
VIR: Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje