Čez teden dni bo Celje obiskala strokovna komisija Turistične zveze Slovenije (TZS), ki ocenjuje urejenost mest in krajev sodelujočih v tradicionalni akciji Moja dežela, lepa in gostoljubna (MDLG).

Celje, 25. julij 2023 - Čez teden dni bo Celje obiskala strokovna komisija Turistične zveze Slovenije (TZS), ki ocenjuje urejenost mest in krajev sodelujočih v tradicionalni akciji Moja dežela, lepa in gostoljubna (MDLG). Mestna občina Celje tudi letos sodeluje v kategoriji Večja mesta, Celjski mladinski center pa s svojimi hostlom v kategoriji Mladinska prenočišča. V obeh kategorijah smo v minulih letih beležili visoke, tudi najvišje uvrstitve. Verjamemo, da bo tako tudi letos, pri tem pa prosimo občane, da še sami prispevajo k prizadevanjem za lepši videz mesta.

Skrb za urejeno Celje je v teh dneh, ko divjajo neurja in je pravzaprav dnevno treba odstranjevati posledice ujm, oteženo in predstavlja še poseben izziv. Še zlasti za naša javna komunalna podjetja, Zelenice, Simbio in VO-KA ter poklicne in prostovoljne gasilce in pripadnike civilne zaščite.

Tudi občani so v minulih dneh prispevali svoj delež in sodelovali v posebni čistilni akciji, ki smo jo pripravili v sodelovanju s mestnimi četrtmi in krajevnimi skupnostmi. Vsa ta prizadevanja za urejenost mesta v teh posebnih okoliščinah bomo predstavili strokovni komisiji TZS.

V Mestni občini Celje si sicer prizadevamo skozi vse leto skrbeti za urejeno in čisto mesto, kakovostno turistično ponudbo, ohranjanje in varovanje kulturne dediščine in naravnih vrednot, varovanje okolja, trajnostni razvoj in gostoljubnost, kar so ključni dejavniki, ki jih ocenjuje strokovna komisija.
V minulih letih smo jo uspeli prepričati s svojimi dosežki, verjamemo, da bo tudi letos tako.

Lani smo na zaključni prireditvi MDLG v Laškem v okviru Dnevov slovenskega turizma prejeli priznanje za 2. mesto v kategoriji Večja mesta, hostel MCC pa je zmagal med mladinskimi prenočišči. MOC je pripadlo še posebno priznanje za digitalizacijo v turizmu, za prizadevno delo na mobilni aplikaciji Slovenski turistični vodnik, ki ga letošnji natečaj z s projektom moj-izlet.si še posebej promovira.

Mestna občina Celje je bila zelo uspešna tudi v prejšnji letih, ko je osvojila 3. mesto (2021). 2. (2020) in 1. mesto (2018). Naš mladinski hotel MCC Hostel pa je v svoji kategoriji zmagal v letih 2020 in 2019 ter v spletnem glasovanju 2021, leta 2018 pa je osvojil 2. mesto.

Pred dnevi se je začelo spletno glasovanje na strani Turistične zveze Slovenije, kjer je mogoče oddati tudi glas za Mestno občino Celje in MCC Hostel, glasovanje bo trajalo do sredine septembra.

Končna razglasitev rezultatov letošnjega akcije Moja dežela, lepa in gostoljubna, ki poteka pod pokroviteljstvom predsednice Republike Slovenije Nataše Pirc Musar, ter podelitev priznanj najboljšim bo že tradicionalno na Dnevih slovenskega turizma (13 - 15. november), tokrat v Novi Gorici.

VIR: MOC