Župan Dušan Strnad je v prostorih občinske sejne sobe sprejel učence iz pobratene občine Hirschaid, ki so v tem tednu na izmenjavi pri sovrstnikih iz Osnovne šole Stična, Osnovne šole Zagradec in Srednje šole Josipa Jurčiča Ivančna Gorica.

Gašper S. 


V mednarodni izmenjavi učencev sodeluje 20 učencev iz Realschule Hirschaid.
Župan je prisotnim učencem na sprejemu povedal, da ga izjemno veseli, da se po korona času ponovno nadaljuje izmenjava slovenskih in nemških učencev. Povedal, da je delegacija iz Ivančne Gorice letos poleti gostovala v pobrateni občini Hirschaid, kjer je sodelovala pri obeležitvi 20. obletnice pobratenja in veliki gasilski prireditvi ob 150 letnici tamkajšnjega gasilskega društva. Kot je še dejal župan, je izmenjava za učence obeh šol koristna. Navsezadnje je že znanje jezikov in poznavanje navad tujih narodov v današnjem času ključnega pomena.  

Ob zaključku so se učenci županu zahvalili za finančno pomoč občine pri organizaciji mednarodne izmenjave. Na sprejemu pri županu sta bila prisotna tudi ravnatelj stiške šole Marjan Potokar in direktorica Zavoda Prijetno domače, Maja Lampret.

Učenci iz Nemčije so na izmenjavo k sovrstnikih prispeli v ponedeljek. V torek je sledil ogled Lipice, Pirana in Portoroža. Sreda je bila namenjena za sodelovanju pri pouku, udeležba na sprejemu pri županu ter ogled glavnega mesta Ljubljane. V četrtek se bodo udeležili delavnic na šoli, obiskali Osnovno šolo Zagradec in Podružnično šolo Višnja Gora ter si ogledali Hišo kranjske čebele v Višnji Gori. Odhod učencev sledi v petek dopoldan.

PR: Občina Ivančna Gorica