Z veseljem vam predstavljamo pravljičen december na 24Kitchen, kjer se bodo vaši zasloni napolnili z dišečimi božičnimi poslasticami.

Z veseljem vam predstavljamo pravljičen december na 24Kitchen, kjer se bodo vaši zasloni napolnili z dišečimi božičnimi poslasticami. Preklopite na  praznično vzdušje z našimi vrhunskimi kuharskimi mojstri, ki bodo razkrivali najboljše božične recepte in skrivnosti priprave popolnih prazničnih jedi. Pripravite se na čarobno kulinariko, ki bo vaše brbončice popeljala v praznično pravljico. Vzemite si čas za družino, prijatelje in dobro hrano ter se prepustite čarom božične kulinarike na 24 Kitchen.

JAMIEJEVE BOŽIČNE BLIŽNJICE


Premiera: 18. DECEMBRA ob 13h  Oddaja Jamiejeve božične bližnjice nam želi omogočiti čudovit božični pobeg in zagotoviti, da bomo lahko uživali v praznikih, ne da bi presegli proračun ali izgoreli. Jamie bo v dveh epizodah delil svoje okusne zamisli in bližnjice za prihranek denarja in časa ter izboljšanje okusov z zbirko receptov, ki nam bodo pomagali pripraviti slavnostno pojedino za naše ljubljene. V prvi epizodi bo Jamie predstavil svoje nepogrešljive recepte za osupljivo božično pojedino: od nasvetov, ki brez izjeme poskrbijo za vrhunskega pečenega purana, do izjemne zelenjavne osrednje jedi, ki bo velika konkurenca puranu. Ne bo pozabil niti na ključne priloge, razkril bo svoj dvojni nadev, ki bo zadovoljil tako mesojedce kot vegetarijance za mizo, ter bližnjice za popoln hrustljav pečen krompir in živahno zelenjavo, s katerimi vam bo pomagal prihraniti čas in prostor v pečici, ob vsem tem pa bo poskrbel še za izjemne praznične okuse. V drugi epizodi se bo Jamie posvetil prijetnemu obdobju med božičem in novim letom. Posvetil se bo ostankom hrane in jih spremenil v okusne jedi. Od zelenjavnega tarte tatina in cezarjeve solate z brstičnim ohrovtom do zimskih zelenjavnih njokov in izjemnega recepta, ki bo podarjeni panettone spremenil v enkraten trifle črni gozdiček! Jamie ima recepte, ki vas bodo spremljali od božiča do novega leta, ne glede na to, ali pridejo prijatelji ali pa boste doma sami z družino. Oddaja Jamiejeve božične bližnjice zagotavlja, da bo vaš božič prazničen in zabaven. Osredotoča se na preproste in hitre recepte, ki pa so vseeno praznični, in nam tako omogoča čas, da se v tem čarobnem letnem času povežemo s tistimi, ki jih imamo radi.


KUHARSKI MOJSTER DOMA – POSEBNA BOŽIČNA ODDAJA 2023 Premiera: 22. DECEMBRA ob 16h  Ta božič se pridružite Marku Moriartyju v oddaji Kuharski mojster doma, v kateri nam bo zaupal še več dragocenih nasvetov in trikov iz restavracijske kuhinje, ki bodo povzdignili vaš domači jedilnik. V tej sezoni se bo Mark osredotočil na tehnike in različice klasičnih jedi, ki vam bodo pomagale prihraniti čas. Začelo se bo s klasičnim irskim ocvrtim zajtrkom, ki ga v celoti pripravimo samo v eni ponvi. Chef Mark bo pokazal, kako doseči popolno ravnovesje hrustljave slanine, sočnih klobas in popolno kuhanih jajc. Ampak prava čarovnija se zgodi z njegovim receptom za rjavo omako, ki tradicionalnemu irskemu zajtrku doda domač pridih, odlična pa je tudi kot darilo, če boste božič preživeli s prijatelji. Deležni boste tudi mojstrskega tečaja o tem, kako izboljšati omako, in uporabnih nasvetov za domov, s katerimi boste letos v kuhinji prihranili nekaj časa. Potem bo Mark predstavil vznemirljivo alternativo običajni glavni jedi s puranom, in sicer svojo pečeno morsko spako z medom, postreženo z najboljšim irskim krompirjem in brstičnim ohrovtom s kremo iz jabolčnika. Mark bo razkril največje skrivnosti za pripravo bogate in razkošne omake. Ne glede na to, ali ste začetnik ali izkušen kuhar, boste z njegovimi navodili po korakih in nasveti profesionalca hitro postali pravi mojstri priprave omak. Na koncu tega prazničnega kulinaričnega popotovanja bo Mark predstavil sentimentalen družinski recept, ki mu ga je zaupala njegova mama Monica, in sicer za njeno malinovo rulado. Ta sladica z nežnimi plastmi in slastnim nadevom je popolna sladka jed za zaključek vašega prazničnega obroka.

DONALOV BOŽIČ Premiera: 22. DECEMBRA ob 18h  Donal Skehan bo vodil dve posebni praznični epizodi. Epizoda 'Donalov božični večer' je polna prijetnih družinskih trenutkov, ki vključujejo peko, sproščene praznične večerje in praznične prigrizke. 'Donalova praznična zabava' prikazuje prefinjeno večerjo, v kateri lahko ta božič uživate s prijatelji! Nova različica retro kanapejev, osupljive glavne jedi in slastne sladice, vse to pa poplaknite s penečimi koktajli.

VIR: Agencija AVI