Prostovoljci Šolskega centra Velenje smo šolsko leto 2022/23 pričeli zelo aktivno, saj smo že v mesecu septembru izpeljali mnoge dobrodelne dejavnosti.

V začasnem domu v Topolšici smo obiskali stanovalce Doma za varstvo odraslih in ponovno obudili naše plesne urice, ki nas združujejo že 6. leto zapored.
Že v mesecu avgustu smo pripravili zbiralno akcijo otroških oblačil za Pikin festival, na katerem smo imeli skupaj s Planetom generacij Ljudske univerze Velenje prav poseben kotiček - Pikino modno podstrešje. Obiskovalci so si lahko sami izdelali različne modne dodatke, se oblekli v najrazličnejše pravljične junake in se fotografirali ali pa zase in za svoje najdražje poiskali brezplačna oblačila, ki smo jih ponujali na Pikinih obešalnikih. Zelo smo veseli, da se je na ta način glas o dijaški trgovini Modno podstrešje Šole za storitvene dejavnosti ter o pomenu uporabe rabljenih oblačil še dodatno razširil, naša dobrodelna dejavnost zbiranja in podarjanja oblačil pa je tako dobila še dodaten zagon in potrditev, da smo na pravi poti.

Tudi na prireditvi Evropski teden mobilnosti smo bili prostovoljci zelo aktivni, saj smo pomagali tako pri organizaciji kot pri izpeljavi dogodka Dan brez avtomobila, Izstopimo iz avta in stopimo skupaj, ki je 21. 9. potekal pod okriljem Mestne občine Velenje na Rudarski cesti. Poleg naše pomoči pri različnih aktivnostih tega dne smo izpeljali tudi poseben glasbeni dogodek, na katerem so združili moči dijaki glasbeniki vseh šol Šolskega centra Velenje in pod mentorstvom Urške Šramel Vučina ter Jožeta Volka še dodatno popestrili pestro dogajanje.

Maša Kolšek in Irena Herlah,

PR: ŠC Velenje