Letalski prevoznik Air France je z 31. majem povečal obseg letov med Ljubljano in Parizom.

S poletnimi meseci bodo potniki z letališča Jožeta Pučnika Ljubljana na letališče Paris-Charles de Gaulle lahko leteli kar dvakrat dnevno. Na voljo bosta jutranji let ob 6.45 in popoldanski let ob 15.05. Potniki, ki si želijo raziskovati Slovenijo in okolico ali pa od tu potovati naprej, pa bodo lahko izbirali med letoma iz Pariza ob 13.40 in 21.05. Dodatni poleti med obema mestoma so kot nalašč za vikend pobege ali daljše poletne počitnice.
 
Z leti na 200 različnih destinacij se Air France vrača na raven pred epidemijo
V družbi Air France bodo to poletje leteli na kar 200 različnih destinacij in obseg letov povečali na 90 % prometa iz leta 2019. To kaže, da se zanimanje za potovanja vrača na raven v predkoronskem času. V poletnih mesecih bodo pri Air France odprli kar nekaj novih lokacij, z letališča Paris-Charles de Gaulle bodo namreč leteli čez ocean v Quebec, na grški Zakintos in v prestolnico Albanije Tirano, ki privablja čedalje več turistov. Z drugega pariškega letališča, Paris-Orly, pa se bo mogoče odpraviti v afriški mesti Alžir in Tunis ter v špansko mesto Palma de Mallorca na Balearskih otokih.
 
»Zelo me veseli, da smo uvedli dodaten dnevni let iz Ljubljane v Pariz, kar priča o veljavi in zaupanju, ki ga ima letalska družba Air France na slovenskem trgu. Dodaten let bo prinesel odlično povezanost z ostalimi destinacijami, kamor leti Air France, ure poletov pa so idealne za načrtovanje vikend pobega v Pariz. Nadejam se, da bo s povečanim obsegom storitev Slovenija kmalu pozdravila veliko tujih turistov z vseh koncev sveta,« je ob uvedbi dveh dnevnih letov med Ljubljano in Parizom povedala regijska direktorica prodaje skupine Air France – KLM Ildiko Mc Partlin-Kiss.
 
Zadovoljstvo nad krepitvijo letalske povezave v Pariz je izrazila tudi dr. Babett Stapel, poslovodna direktorica Fraporta Slovenija: »Izjemno zadovoljni smo, da se naše dolgoletno uspešno partnerstvo z Air France zdaj nadgrajuje s še močnejšim nastopom na trgu, ki celo presega predkoronski obseg letenja. Pariz se po številu potnikov uvršča med najbolj priljubljene destinacije z ljubljanskega letališča, zato smo veseli, da bomo potnikom lahko omogočili še pestrejšo izbiro neposrednih letov tja in možnosti nadaljevanja poti naprej do drugih kontinentov.«
 
Več aktualnih informacij o letih in urnikih je na voljo na spletni strani www.airfrance.si.

PR: IPPR