V podjetju Agragold Ormož so na pustni torek poskrbeli, da so se otroci Osnovne šole Ormož posladkali s pravimi pustnimi krofi.

V podjetju Agragold Ormož so na pustni torek poskrbeli, da so se otroci Osnovne šole Ormož posladkali s pravimi pustnimi krofi. Hkrati so šolo obdarovali s celoletno zalogo sladkorja. Kot je povedal ravnatelj osnovne šole, gospod Aleksander Šterman, v šolski kuhinji dnevno pripravijo kar 600 obrokov. OŠ v Ormožu pripravlja vse obroke skladno s smernicami zdrave prehrane; kjer pri pripravi obrokov uporabljajo tudi sladkor kot osnovno živilo, pa uporabljajo sladkor ormoškega podjetja Agragold. 

Podjetje Agragold že od leta 2007 skrbi, da sladkor, ki pride do potrošnika, ustreza njegovim pričakovanjem in zahtevam, naj gre za lastne blagovne znamke ali sodelovanje in pakiranje za zasebne blagovne znamke. Logistični center, ki obsega polnilnico in pakirnico, skladišče in dva silosa
danes zaposluje 40 oseb.

AGRANA-STUDEN Skupina

AGRANA-STUDEN Sugar Trading je glavno trgovsko podjetje Skupine AGRANA-STUDEN. Podjetje je bilo ustanovljeno leta 2006 na Dunaju in se ukvarja z nabavo surovega in belega kristalnega sladkorja na svetovnem trgu po konkurenčnih cenah, z upravljanjem logistike in prodajnih aktivnosti skladno s tremi tržnimi  strategijami (CEFTA, svet, EU), kot tudi s financiranjem in kontrolo dejavnosti celotne skupine.


AGRAGOLD Trgovina

Je distribucijsko podjetje s 17-letno tradicijo. Ekipa v Ljubljani skrbi za tržno pokritost izdelkov, neposredno sodelovanje s kupci, dostopnost blaga iz sortimenta, pa naj gre za sladkor, jedilno olje 
ali kavo.

Podjetje je neposredna podpora proizvodnji v Ormožu, od koder prihaja najkakovostnejši sladkor na police po vsej Sloveniji, pa tudi na okoliške trge. Nabor znamk je širok, od lastnih blagovnih znamk do blagovnih znamk za poslovne partnerje.


AGRAGOLD Ormož

Certificirana proizvodnja v poslovni enoti v Ormožu zagotavlja sladkor vrhunske kakovosti. Proizvodnja sladkorja, ki poteka preko pakirnega in logističnega centra, se odlikuje s certifikati International Food Standard (IFS), Halal, Kosher ter Brez GSO, kar podjetju omogoča kakovostno in pravočasno oskrbo s sladkorjem na trgih Evropske unije, Zahodnega Balkana, pa tudi na svetovnem trgu.

Tehnično-tehnološki pogoji pakirnega centra omogočajo pakiranje po 1 kg, 25 kg in 50 kg ter velikih vreč in rinfuzno pakiranje za industrijo. Iz skupne kapacitete dveh silosov (45.000 t belega kristalnega sladkorja), lahko logistični center shrani več kot 3.500 ton končnega izdelka, od koder se s podporo distribucije AGRAGOLD Ljubljana dostavlja končnim odjemalcem.

VIR: Nicha