Kyndryl, največji globalni ponudnik storitev IT infrastrukture, je postal prvi sponzor nove pobude na City College of New York, ki študentom iz nižjih dohodkovnih slojev pomaga doseči socialno in gospodarsko mobilnost.

Kyndryl, največji globalni ponudnik storitev IT infrastrukture, je postal prvi sponzor nove pobude na City College of New York, ki študentom iz nižjih dohodkovnih slojev pomaga doseči socialno in gospodarsko mobilnost. Projekt je osredotočen na raziskovanje in ustvarjanje praktičnih rešitev za izboljšanje ekonomskih možnosti študentov, predvsem tistih, ki so prvi v družini, ki obiskujejo univerzo.

Social Mobility Lab, ki je bil ustanovljen aprila 2024, je del Colin Powell School for Civic and Global Leadership na City College of New York. Ta ustanova se osredotoča na raziskovanje dejavnikov, ki vplivajo na socialno mobilnost, in omogoča praktično uporabo teh ugotovitev za izboljšanje življenja študentov in skupnosti, iz katerih prihajajo. Laboratorij raziskuje ključne dejavnike, kot so zaposlitev med študijem, oddaljenost od kampusa, vpliv imena osebe na zaposlitvene možnosti in druge subtilne dejavnike, ki vplivajo na socialno mobilnost.

Kot sponzor bo Kyndryl prispeval finančna sredstva in strokovno znanje, nudil mentorstvo študentom ter podpiral ključne projekte in dogodke, kot je vrh Social Mobility Lab 2025. Amy Salcido, predsednica Kyndryl U.S., je poudarila pomen vlaganja v mlade talente in ustvarjanja priložnosti za naslednjo generacijo voditeljev, kar je bistveno tako za Kyndryl kot za družbo nasploh.

VIR: Kyndryl