Pašta na vse načine in z različnimi omakami je pri nas Primorcih na krožniku skoraj vsak dan. In ker želimo, da bi pašto spoznali tudi drugod po Sloveniji, sta v soboto, 5. oktobra na Tržnem prostoru v Domžalah, organizatorja Mlinotest in Društvo ljubiteljev pašte, pripravila pravo primorsko kulinarično poslastico.
Pašta na vse načine in z različnimi omakami je pri nas Primorcih na krožniku skoraj vsak dan. In ker želimo, da bi pašto spoznali tudi drugod po Sloveniji, sta v soboto, 5. oktobra na Tržnem prostoru v Domžalah, organizatorja Mlinotest in Društvo ljubiteljev pašte, pripravila pravo primorsko kulinarično poslastico.
Dogodek, ki ga je omogočila Občina Domžale, je bil poln kulinaričnih dobrot in pristnih okusov Primorske. Med izbranimi kuharskimi mojstri so bili finalistka “Gostilne išče šefa” Julijana Krapež, mladi chef iz Gostilne na Kokoši Matija Cotič, ekipa iz Gostilne Krhne iz Vipave, Turistična kmetija Lisjak in Posestvo Ferjančič, ki so ponujali tudi domače vino. Za najbolj lačne in pa je poskrbelo Društvo ljubiteljev pašte.
Dogodek je povezoval Iztok Gustinčič, za glasbeno vzdušje pa sta poskrbeli skupini Suho cvetje in Ne joči pevec.Pašta Fešta v Domžalah je bila prava paštarska poslastica, ki je združila ljubitelje testenin in spet dokazala, da testenine niso le jed, ampak prava kulinarična umetnost, ki povezuje ljudi. Uspešno je povezala Primorsko z Osrednjeslovensko regijo, združila vrhunsko kulinariko, primorske dobrote in pristno ljubezen do testenin, kar je dokaz, da ima Pašta Fešta potencial, da postane vseslovenski festival.
VIR: Mlinotest