Običajno menimo, da se pod družbeno odgovornostjo in trajnostnim razvojem »skrivajo« suhoparni podatki, kakšna sponzorstva in sajenje dreves, s katerimi očuvamo okolje.

Pa je družbena odgovornost toliko več in možnosti vlaganja v trajnostni razvoj pravzaprav neskončno mnogo. Kaj je torej tisto, ki najboljše v Sloveniji postavlja na zemljevid resnično odgovornih ter trajnostno usmerjenih organizacij in posameznikov? Globoka predanost, iskrena zavzetost ter nehehni razvoj in prizadevanje – za boljše okolje, boljšo družbo, boljše voditeljstvo.
 
Letos so med temi organizacijami Nova KBM, Lumar IG, Insights – družba za odkrivanje in razvoj potencialov, JP Komunala Slovenj Gradec ter Ladeja Godina Košir. Vsi ti so prejemniki nagrad Horus, ki ga letos že štirinajstič podeljuje IRDO (Inštitut za razvoj družbene odgovornosti) v sodelovanju s podpornimi partnerji. Letošnja novost je bila možnost pridobitve certifikata, ki ga podeljuje neodvisna komisija za certificiranje ob podpornem partnerju TÜV Avstrija. Med prejemniki osnovnega certifikata so: Center za pomoč na domu Maribor in Javni zavod za turizem, kulturo in šport Občine Ormož ter Insights – družba za odkrivanje in razvoj potencialov. Prav posebej vesela sem, da smo med prejemniki tako nagrade za projekt Navdihni me kot tudi certifikata. Družbena odgovornost in trajnostni razvoj sta namreč v naši DNK že deseto leto, vse od kar smo ustanovili družbo Insights d.o.o.
Draga ekipa Navdihovalcev, Navdihovalk - hvala, ker ste z nami; topla hvala Tomažu, Sanji, Gaji Pikapolonici in Danaji, ki ste danes prišli na podelitev. 
Natalie& Gorazd


VIR: Insights